Episcop romano-catolic: Vizita Papei Francisc în România trebuie să aibă urmări, să fie un nou început

Episcopul romano-catolic de Oradea, László Böcskei, consideră că vizita Papei Francisc în România trebuie să aibă şi urmări şi să reprezinte un nou început. „Este un dar de la Dumnezeu că putem să îl salutăm pe Sfântul Părinte”, a spus episcopul László Böcskei.

778 afișări
Imaginea articolului Episcop romano-catolic: Vizita Papei Francisc în România trebuie să aibă urmări, să fie un nou început

Episcop romano-catolic: Vizita Papei Francisc în România trebuie să aibă urmări, să fie un nou început

Episcopul romano-catolic László Böcskei a declarat, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că Papa Francisc va vizita patru centre ale spiritualităţii catolice din România.

„Vizita Papei Francisc în România şi, mai ales, în Transilvania, este un eveniment comun ale celor patru dieceze romano-catolice istorice - Oradea, Timişoara, Satu Mare, Alba Iulia, care au puncte comune şi vor să trăiască momentul la intensitate maximă. Evenimentul este unul istoric. Papa Francisc va vizita patru centre ale spiritualităţii creştine catolice şi prin aceasta vrea să exprime bogăţia şi diversitatea Bisericii Catolice în România. Pe de altă parte, vrea să fie o încurajare pentru noi, cei care mărturisesc că sunt creştini, să ne asumăm această calitate. Este un dar de la Dumnezeu că putem să îl salutăm pe Sfântul Părinte”, a spus episcopul László Böcskei.

Potrivit acestuia, vizita în România a Suvernului Pontif are un aspect ecumenic, dar este şi o provocare pentru credincioşi.

„Consider că această vizită trebuie să aibă şi urmări, iar acestea să se concretizeze în viaţa noastră. Papa vine să ne aducă încurajare şi ne dă o îndrumare. Îmi doresc ca întâlnirea să fie pentru noi un nou început şi un nou motiv de angajament în consolidarea vieţii societăţii noastre”, a subliniat episcopul romano-catolic de Oradea.

Părintele Stelian Veres, membru al comitetului de organizare a vizitei Papei Francisc la Şumuleu Ciuc, a declarat că la evenimentul desfăşurat pe 1 iunie, sub deviza „Să mergem împreună”, sunt aşteptaţi 300.000 de pelerini din toată ţara şi din străinătate.

„Persoanele care doresc să se înscrie la acest pelerinaj o pot face până la 31 martie, după care vom avea o imagine clară a numărului pelerinilor”, a precizat Veres.

Papa Francisc va vizita România în perioada 31 mai – 2 iunie. Sanctitatea Sa va vizita oraşele Bucureşti, Iaşi şi Blaj şi Sanctuarul marian de la Şumuleu Ciuc.

Prima vizită într-o ţară majoritar ortodoxă şi singura în România a liderului Bisericii Catolice a avut loc în perioada 7-9 mai 1999. Atunci, papa Ioan Paul al II-lea a vizitat România la invitaţia Patriarhului Teoctist.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici