Episcopia Huşilor, anchetată de poliţie pentru abuz în serviciu

Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Judeţene Vaslui a declanşat o anchetă penală la Episcopia Huşilor, după ce mai mulţi preoţi au reclamat că le sunt reţinute fără justificare anumite sume de bani din salariile pe care le primesc de la stat.

663 afișări
Imaginea articolului Episcopia Huşilor, anchetată de poliţie pentru abuz în serviciu

Episcopia Huşilor, anchetată de poliţie pentru abuz în serviciu (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit poliţiştilor vasluieni, trei preoţi din judeţul Vaslui au depus plângeri la Poliţie în care reclamă că Episcopia Huşilor, instituţie sub coordonarea căreia îşi desfăşoară activitatea, le reţine importante sume de bani din salariul care li se cuvine de la stat.

În sesizările lor, preoţii susţin că le sunt reţinuţi lunar între 300 şi 700 lei din salariu, fără niciun fel de justificare din partea Episcopiei.

"La Serviciul de Investigare a Fraudelor se află în lucru un dosar penal în care se desfăşoară o serie de cercetări la Episcopia Huşilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu. Pe baza reclamaţiilor celor trei preoţi, poliţiştii vor stabili dacă în cauză se pun în evidenţă elementele constitutive ale vreunei infracţiuni şi care sunt eventualele persoane vinovate de comiterea acestora", a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub.

Tot în reclamaţia depusă la Poliţie, cei trei preoţi susţin că nu sunt singurii salariaţi ai Episcopiei Huşilor cărora instituţia le reţine anumite sume de bani din salariu, în acest sens fiind indicaţi majoritatea colegilor care slujesc în bisericile din judeţ.

Conducerea Episcopiei Huşilor nu a putut fi contactată pentru a-şi exprima un punct de vedere în legătură cu plângerile depuse la poliţie de către cei trei preoţi şi de acuzaţiile aduse de aceştia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici