Episcopul Andreicuţ: Toată perioada comunistă am fost hărţuit de Securitate

Episcopul de Alba, Andrei Andreicuţ, a declarat, luni, după două ore de audieri la CNSAS, că toată perioada comunistă a fost hărţuit de Securitate şi că a avut mult de pătimit, înaltul ierarh împărţind jurnaliştilor o carte din care a spus că vor afla despre el tot ce îi interesează.

1 afișare

Episcopul a adăugat că după audiere se simte mai liber. "Adevărul te face liber", a adăugat Andreicuţ aducând aminte de un îndemn christic.

Ierarhul a refuzat să răspundă întrebărilor ziariştilor care voiau să afle în ce au constat presiunile Securităţii asupra sa.

Înainte să plece, Andrei Andreicuţ a împărţit jurnaliştilor exemplare dintr-o carte scrisă de el, numită «"S-au risipit făcătorii de basme" - amintiri care dor»

"În această carte găsiţi tot ce vă interesează", a conchis episcopul înainte de a urca în maşina cu care a plecat de la sediul CNSAS.

Citarea episcopului Andrei Andreicuţ pentru audieri la CNSAS este urmare a apariţiei unor noi probe care atestă legăturile acestuia cu Securitatea, indicii descoperite de investigatorii instituţiei în alte dosare şi nu în cele ale ierarhului, au declarat, luni, surse din CNSAS.

"Ceea ce nu ştie dumnealui este că la Colegiu există informaţii noi despre legăturile sale cu Securitatea şi nu vorbim aici de informaţii găsite în dosarele sale, ci în ale altora", au spus susele citate.

Acestea au refuzat să dezvăluie natura noilor informaţii apărute în cazul episcopului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici