Eroare de laborator. Sute de persoane au primit rezultate false după testarea pentru depistarea coronavirusului

  • Un laborator din Sydney a anunţat sute de persoane că nu aveau Covid, când, de fapt, au fost depistate pozitiv, în urma testelor efectuate.
  • Greşeala, care a avut loc în perioada Crăciunului, a fost cauzată de o "eroare de procesare a datelor".
  • În statul australian New South Wales se înregistrează o creştere a numărului de infectări în urma apariţiei variantei hiperinfecţioase Omicron a coronavirusului.
4788 afișări
Imaginea articolului Eroare de laborator. Sute de persoane au primit rezultate false după testarea pentru depistarea coronavirusului

Eroare de laborator. Sute de persoane au primit rezultate false după testarea pentru depistarea coronavirusului

Laboratorul SydPath şi-a cerut scuze într-o declaraţie de marţi şi a spus că greşeala, care a afectat în total 886 de persoane, s-a produs în timp ce angajaţii se confruntau cu un volum "fără precedent" de teste, potrivit BBC.

Acesta a recunoscut iniţial, la începutul acestei săptămâni, că a spus în mod eronat la 400 de persoane în ziua de Crăciun că nu au Covid. Aceştia au fost anunţaţi despre greşeală abia a doua zi.
 
Greşeala a luat amploare când SydPath a dezvăluit ulterior că alte sute de persoane au fost anunţate prematur că au fost testate negativ, când rezultatele lor nu fuseseră încă determinate. Marţi, laboratorul a declarat că 486 de persoane din acest grup au fost confirmate ca fiind Covid-pozitive.
 
În ultima sa declaraţie, SydPath a spus că a trecut de la un sistem automat la unul manual pentru a face faţă volumului crescut de muncă.
 
Din nefericire... a fost comisă o simplă eroare de procesare a datelor care a dus la publicarea unor rezultate greşite ale testelor", a spus acesta.
 
SydPath a precizat că de atunci a revenit la sistemul său automat şi că va reduce numărul de teste Covid pe care le va procesa pentru a menţine calitatea testelor sale.
 
Unii dintre cei afectaţi şi-au exprimat îngrijorarea că ar fi putut să-i fi infectat, fără să ştie, pe cei dragi în timpul Crăciunului.

Ministrul Sănătăţii din NSW, Brad Hazzard, a declarat că această confuzie a apărut din cauza unei reţele de laboratoare de patologie "epuizate", potrivit Australian Broadcasting Corporation.

Media pe şapte zile pentru testele Covid în NSW a fost de aproximativ 145.000 de tampoane pe zi, în creştere de la 117.000 pe zi faţă de săptămâna precedentă.
 
De asemenea, guvernul din NSW a fost nevoit să restabilească unele restricţii Covid, care fuseseră ridicate la începutul lunii decembrie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici