Eroare la vaccinare. O persoană vaccinată cu Pfizer, a primit a două doză de la Moderna

  • Un bărbat din Gorj a fost injectat, din greşeală, cu un vaccin Moderna.
  • Prima doză pe care o primise în urmă cu 21 de zile fusese cu vaccin Pfizer.
  • Acum, bărbatul este ţinut sub observaţie deoarece nimeni nu ştie dacă utilizarea ambelor vaccinuri poate provoca probleme medicale.
260 afișări
Imaginea articolului Eroare la vaccinare. O persoană vaccinată cu Pfizer, a primit a două doză de la Moderna

Eroare la vaccinare. O persoană vaccinată cu Pfizer, a primit a două doză de la Moderna

Autorităţile confirmă că eroarea s-a produs într-un centru de vaccinare din judeţul Gorj. Bărbatul a încurcat cabinetele medicale şi ar fi oferit informaţii greşite asistentei medicale.

„S-a prezentat la centrul de vaccinare o famile (...) Soţia a intrat în cabinetul pentru rapel, iar soţul a intrat în cabinetul pentru prima doză Moderna. Asistenta zice că l-a întrebat dacă este la prima doză, el a spus că da, ulterior a venit adeverinţa şi s-a văzut greşeala (...) La intrare s-a făcut un chestionar, acolo scrie rapel. În prezent, se fac verificări, luăm declaraţii”, a declarat Narcis Stoian, directorul DSP Gorj, la Antena 3.

Autorităţile anunţă că pacientul este ţinut sub observaţie.

„Pacientul este sub observaţie. La început a fost ţinut sub observaţie de un medic. El este bine, acum este acasă. Se vorbeşte cu el la telefon, nu este nici o problemă acum”, a precizat Narcis Stoian.

Specialiştii spun că nu există studii care să stabilească eventualele probleme medicale care ar putea să apară din cauza utilizării a două doze diferite de vaccin anti-Covid.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
vaccin,
rapel,
moderna

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici