Eşti bolnav de Covid-19? Iată de ce nu mai poţi beneficia de concediu medical

  • Potrivit legii, medicii de familie nu mai pot să dea concedii medicale pacienţilor Covid
  • Raluca Zoiţeanu, medic de familie: Acum nu putem să le eliberăm pentru că acel Ordin 414 nu mai are susţinere juridică
  • Raluca Zoiţeanu: Până se clarifică situaţia îi tot amânăm pe pacienţi
33743 afișări
Imaginea articolului Eşti bolnav de Covid-19? Iată de ce nu mai poţi beneficia de concediu medical

Sursa foto: Hepta

Medicul de familie Raluca Zoiţeanu spune că nu poate să acorde concediu medical unui pacient care a avut Covid-19 şi a stat în izolare sau în carantină, sau care a plecat pe propria răspundere din spital, tocmai pentru că a fost desfiinţat Ordinul de Ministru care reglementa această situaţie.

Autorităţile susţin că medicii de familie trebuie să procedeze ca până acum. 

„Dacă acest pacient respectă regulile de izolare la domiciliu, are o recomandare că s-a prezentat undeva, având un test pozitiv, a refuzat o internare, i s-au făcut nişte recomandări, respectă acele recomandări, este luat în primire de medicul de familie, acest medic de familie trebuie să-i acorde acele zile de concediu medical”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii. 
 
Raluca Zoiţeanu susţine însă că doctorii nu mai pot acorda concedii medicale bolnavilor de coronavirus, deoarece nu mai există o bază legală. 

„Noi, de obicei, le eliberam (concediile medicale n.r.) imediat ce pacienţii ieşeau din izolare şi ni le solicitau. Acum nu putem să le eliberăm pentru că acel Ordin 414 care reglementa declaraţia pe propria răspundere pe care pacienţii o dădeau în faţa noastră nu mai are susţinere juridică. Până se clarifică situaţia legislativă încercăm şi noi să-i amânăm până se va rezolva”, a declarat aceasta. 
 
Potrivit medicului de familie, pacienţii se confruntă acum cu o situaţie neclară, deoarece nu ştiu dacă vor fi plătiţi pentru zilele când au stat în izolare. 
 
„O situaţie de mare nesiguranţă şi pe noi şi pe pacienţi pentru că nu ştiu dacă vor fi plătiţi pentru aceste zile în care au stat în izolare la domiciliu sau în carantină”, a explicat Raluca Zoiţeanu. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici