Eugen Preda este sportiv la Dinamo şi agent de poliţie

Eugen Preda, protagonistul scandalului de sâmbătă seară de la mall-ul bucureştean Plaza România, reţinut în urma unei bătăi cu angajaţii firmei de pază BGS, este sportiv al clubului Dinamo Braşov şi este agent de poliţie, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, Marcel Popescu, şeful clubului Dinamo.

374 afișări
Imaginea articolului Eugen Preda este sportiv la Dinamo şi agent de poliţie

Eugen Preda este sportiv la Dinamo şi agent de poliţie (Imagine: Radu Vioreanu/Mediafax Foto)

Chestorul Popescu, comandant al clubului Dinamo Bucureşti a cărui filială este clubul sportiv Dinamo Braşov, a declarat că regula clubului Dinamo este ca sportivii legitimaţi să fie încadraţi şi în structurile Poliţiei, în funcţie de studii.

"Am discutat cu Constantin Luca (preşedintele Dinamo Braşov, n. r.) pentru că Dinamo Braşov este o structură independentă în cadrul clubului nostru şi dânsul mi-a spus că Preda se afla în Bucureşti pentru pregătire, el antrenându-se pentru competiţiile internaţionale la care urma să participe", a declarat Popescu.

El a mai spus că, în funcţie de rezultatele anchetei poliţiei, Preda riscă să fie sancţionat pentru implicarea sa în scandalul de la Plaza România.

"Trebuie să vedem rezultatele anchetei judiciare şi, dacă se va stabili că este vinovat, Preda riscă să fie sancţionat şi pe linie sportivă. Nu vă pot spune acum care va fi sancţiunea, pentru că totul depinde de anchetă. Oricum, am înţeles că şi Poliţia verifică acum dacă agenţii de pază de la BGS au acţionat conform standardelor. S-ar putea ca vina să nu fie exclusiv a lui Preda, şi atunci nu putem sparge toate oalele în capul lui", a mai spus Marcel Popescu.

Popescu a mai spus că Preda este un sportiv important al clubului Dinamo Braşov, fiind campion naţional la lupte libere, categoria 120 de kilograme, şi campion mondial la wu-shu.

Cereri de arestare preventivă respinse pentru trei dintre cei implicaţi în scandalul de la Plaza

Instanţa judecătoriei sectorului 6 a respins, duminică noapte, cererea procurorilor privind arestarea preventivă a trei dintre cei implicaţi în conflictul cu agenţi de pază ai BGS de la Plaza România, iar în cazul lui Eugen Preda, o decizie este aşteptată în cursul zilei de luni.

Prin urmare, cei trei sunt liberi, întrucât mandatele de reţinere le expiraseră deja. Mandatul lui Eugen Preda a fost emis mai târziu, întrucât acesta a necesitat mai întâi îngrijiri medicale.

Pentru o a cincea persoană implicată în scandal, care nu a fost încă reţinută, instanţa urmează să se pronunţe în 24 februarie, într-un dosar disjuns.

Imediat după anunţarea soluţiei, procurorul de şedinţă prezent în sală a anunţat că Parchetul va ataca cu recurs decizia innstanţei.

Cele trei persoane cărora le expiraseră mandatele de reţinere au aşteptat, alături de cei apropiaţi, în faţa sediului Judecătoriei sectorului 6, decizia instanţei. Eugen Preda, al cărui mandat de reţinere era încă valabil, s-a aflat în sala de judecată.

Pe durata deliberărilor, sediul judecătoriei a fost păzit de forţe ale Serviciului de Poliţie pentru Intervenţie Rapidă - SPIR şi de echipaje ale Jandarmeriei.

Eugen Preda încă era, duminică dimineaţă, internat sub pază la unitatea de primiri urgenţe a spitalului Municipal din Capitală. Acesta a suferit, în urma bătăii cu angajaţii BGS, un traumatism cranio-cerebral şi o contuzie toraco-abdominală, dar, potrivit purtătorului de cuvânt al instituţiei medicale, Ama Oproiu, viaţa lui Preda nu era în pericol.

Citeşte şi

Membri ai clanului Preda, acuzaţi de ultraj, după bătaia din mall (Video)

Scandal în Plaza România între clanul Preda şi agenţii de pază

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici