Europa oferă 608,6 milioane de euro pentru doctoranzi în cadrul acţiunilor Marie Skłodowska-Curie

Comisia Europeană a anunţat miercuri o nouă cerere de propuneri pentru reţele doctorale în cadrul acţiunilor Marie Skłodowska-Curie (MSCA), care face parte din programul UE pentru cercetare şi inovare Orizont Europa.

Urmărește
1134 afișări
Imaginea articolului Europa oferă 608,6 milioane de euro pentru doctoranzi în cadrul acţiunilor Marie Skłodowska-Curie

Europa oferă 608,6 milioane de euro pentru doctoranzi în cadrul acţiunilor Marie Skłodowska-Curie

Finanţarea în valoare de 608,6 milioane de euro va sprijini consorţiile de organizaţii pentru recrutarea şi formarea de doctoranzi.

Cererea de propuneri face parte din sprijinul de 1,25 miliarde de euro pe care programul Orizont Europa îl va acorda anul acesta pentru cercetare în cadrul MSCA, anunţat în aprilie. Se preconizează că aceasta va finanţa 160 de programe doctorale care acoperă mai multe domenii ştiinţifice, cu un puternic accent pe cooperarea interdisciplinară, internaţională şi intersectorială.

Aceste doctorate vor oferi oportunităţi de locuri de muncă, de formare şi de dezvoltare a competenţelor unui număr de aproximativ 2.400 de cercetători, permiţându-le să dobândească competenţe legate de inovare şi stimulându-le capacitatea de inserţie profesională pe termen lung.

Prin intermediul reţelelor doctorale din cadrul acţiunilor Marie Skłodowska-Curie, programul Orizont Europa sporeşte calitatea educaţiei doctorale din Europa şi din întreaga lume. Aceste reţele inovatoare le oferă cercetătorilor competenţe transferabile, îmbogăţindu-le oportunităţile de carieră şi sporindu-le conexiunile internaţionale. Încurajez organizaţiile din toate sectoarele să depună cereri şi să construiască parteneriate strategice pentru a atrage talentele de vârf din domeniul cercetării de care avem nevoie în Europa”, a declarat Iliana Ivanova, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educaţie şi tineret.

Această schemă include stimulente specifice pentru dezvoltarea de doctorate comune, oferind programe integrate de formare în sinergie cu obiectivele proiectului de diplomă europeană. De asemenea, oferă stimulente pentru dezvoltarea unor doctorate industriale care să formeze cercetători şi să dezvolte competenţele acestora în afara mediului academic, în special în industrie, în întreprinderi şi în sectorul public.

Reţelele doctorale sunt implementate prin parteneriate între organizaţii, atât din mediul academic, cât şi din afara acestuia, care beneficiază de pe urma acestei scheme prin atragerea de talente, sporirea vizibilităţii lor globale şi promovarea legăturilor lor internaţionale cu alte sectoare.

Termenul de depunere a propunerilor este 27 noiembrie 2024.

Solicitanţii potenţiali pot participa, de asemenea, la o zi de informare virtuală specială, pe data de 7 iunie 2024.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici