Europa, pusă în gardă. Şeful diplomaţiei poloneze face apel la o „reînarmare” pe termen lung

475 afișări
Imaginea articolului Europa, pusă în gardă. Şeful diplomaţiei poloneze face apel la o „reînarmare” pe termen lung

Europa, pusă în gardă. Şeful diplomaţiei poloneze face apel la o „reînarmare” pe termen lung

O reînarmare pe termen lung a Europei, în care Marea Britanie poate juca cel mai apropiat rol posibil, este necesară pentru a învinge ambiţiile imperiale ale Rusiei, a declarat ministrul polonez de externe, într-un interviu acordat publicaţiei The Guardian.

Radosław Sikorski a cerut un vot majoritar pentru sancţiunile UE şi pentru o brigadă mecanizată a UE de 5.000 de oameni şi a declarat că Polonia este dispusă să susţină un program la nivelul UE pentru a stimula persoanele care se sustrag de la încorporare în Ucraina să se întoarcă în ţara lor natală.

Sikorski a declarat că Polonia a susţinut dreptul Ucrainei de a lovi ţinte militare din interiorul Rusiei, argumentând că Occidentul trebuie să înceteze să se mai limiteze constant în ceea ce face pentru a sprijini Ucraina.

Polonia cheltuie 4% din PIB pentru apărare, iar Sikorski a declarat că alte ţări trebuie să recupereze decalajul. El a spus că acest lucru necesită o reorientare militară.

Sikorski a recunoscut că producătorii europeni din domeniul apărării încă nu consideră că procesul de reînarmare este permanent şi a declarat că Vladimir Putin cheltuie 40% din PIB pentru apărare şi că, în cele din urmă, îşi va falimenta ţara prin faptul că armata este atât de avidă de resurse.

Rusia are 3,5 milioane de oameni în complexul militar industrial. În schimb, „Europa nu doar s-a dezarmat, ci s-a dezindustrializat în domeniul apărării", a spus Sikorski.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici