Europarlamentarii USR cer deblocarea de urgenţă a graniţei cu Ungaria pentru refugiaţi

  • Europarlamentarii USR cer deblocarea de urgenţă a graniţei cu Ungaria pentru refugiaţi.
  • Ungaria nu mai permite refugiaţilor ucraineni să treacă graniţa fără paşaport biometric sau viză.
1627 afișări
Imaginea articolului Europarlamentarii USR cer deblocarea de urgenţă a graniţei cu Ungaria pentru refugiaţi

Europarlamentarii USR cer deblocarea de urgenţă a graniţei cu Ungaria pentru refugiaţi

La iniţiativa deputatului european Vlad Gheorghe, delegaţia USR a cerut Comisiei Europene să intervină pentru a ridica regulile impuse de Ungaria care nu mai permit refugiaţilor ucraineni să treacă graniţa fără paşaport biometric sau viză.

„Am cerut să se intervină imediat în mod direct pe lângă ministrul de Interne al Ungariei pentru a pune capăt acestei blocări absolut de neexplicat a refugiaţilor din Ucraina şi a le oferi protecţia cuvenită. Oamenii sunt obosiţi, speriaţi, într-o stare fizică şi emoţională grea şi nu au nevoie de noi obstacole după ce abia au scăpat de război”, spune europarlamentarul Vlad Gheorghe.

„Credem că sunteţi la fel de îngroziţi ca şi noi la vederea acestui mod inuman de a trata refugiaţii ucraineni care au o mare nevoie de adăpost şi asistenţă şi care stau adesea la coadă timp de 60 de ore pentru a intra la graniţă. În situaţia actuală, persoanele care fug de războiul din Ucraina nu au nicio posibilitate de a obţine astfel de documente şi este absurdă cererea Ungariei”, se mai arată în solicitarea delegaţiei USR către comisarii europeni.

MAI a informat că autorităţile de frontieră din Ungaria au anunţat inspectoratele Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu-Marmaţiei că, începând de miercuri, ora 15.45, la frontiera româno – ungară, intrarea în Ungaria este permisă numai cetăţenilor statelor terţe (inclusiv cetăţenilor ucraineni sau a altor persoane care vin din Ucraina), care îndeplinesc condiţiile de intrare în spaţiul Schengen.

Astfel, se anulează o dispoziţie anterioară privind permiterea intrării în Ungaria a cetăţenilor statelor terţe care vin din Ucraina, în contextul situaţiei din aceasta ţară, prin care erau acceptate orice fel de documente prin care se putea stabili identitatea”, a transmis MAI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici