Europol: Maşina unui poliţist din Botoşani, incendiată pentru că a întocmit un dosar penal

  • Europol: Maşina unui poliţist din Botoşani, incendiată pentru că a întocmit un dosar penal
  • Sindicaliştii mai spun că poliţistul a primit şi ameninţări cu moartea.
397 afișări
Imaginea articolului Europol: Maşina unui poliţist din Botoşani, incendiată pentru că a întocmit un dosar penal

Europol: Maşina unui poliţist din Botoşani, incendiată pentru că a întocmit un dosar penal

Potrivit Europol, incidentul a avut loc în urmă cu trei zile, la Darabani. Totul ar fi pornit de la un dosar penal pe care poliţistul l-a întocmit unui şofer care a urcat la volan după ce a consumat alcool.

„Acestea sunt consecinţele pe care le suportă poliţiştii care îşi fac treaba. Este realitatea dureroasă din judeţul Botosani, unde în data de 3 decembrie, colegul nostru din cadrul Poliţiei Oraşului Darabani a fost ameninţat cu moartea pentru că a "îndrăznit" să-i întocmească un dosar penal unui bărbat pe care l-a prins conducând un autoturism sub influenţa alcoolului. În următoarea seară, în timp ce se afla în locuinţă alături de familie, colegul nostru a fost alarmat de strigătele vecinilor, iar când a ieşit şi-a văzut autoturismul în flăcări”, au povestit, pe Facebook, reprezentanţii Europol.

Sindicaliştii au acuzaţii grave pentru şefii Poliţiei din Botoşani care nu i-au asigurat protecţia poliţistului ameninţat cu moartea.

„Deşi pompierii au stabilit că incendiul a fost provocat de o mână criminală, iar o astfel de faptă nu poate fi încadrată altfel decât ca ultraj, conducerea IPJ Botoşani nu a dispus măsuri de protecţie pentru poliţist şi familia acestuia, cercetările efectuându-se doar pentru banala infracţiune de distrugere faţă de autori necunoscuţi. Vom interveni punctual pentru a ne asigura că poliţistul va fi despăgubit pentru aceste daune şi pentru schimbarea încadrării juridice a faptei, din „distrugere” în „ultraj”, în condiţiile în care avem suficiente elemente de cauzalitate care să asocieze incendierea cu calitatea de poliţist”, au precizat cei de la Europol.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici