Evacuarea pacienţilor non-COVID de la Spitalul Foişor, o „pată pe sistem”. Reacţia Colegiului Medicilor Bucureşti

Preşedintele Colegiului Medicilor din Bucureşti, prof. dr. Cătălina Poiană, spune despre scandalul de la Spitalul Foişor că reprezintă o pată pe sistemul de sănătate şi creşte neîncrederea românilor.

2210 afișări
Imaginea articolului Evacuarea pacienţilor non-COVID de la Spitalul Foişor, o „pată pe sistem”. Reacţia Colegiului Medicilor Bucureşti

Reacţia Colegiului Medicilor Bucureşti

„Nu discutăm acum decizia luată în cazul Spitalului Foişor în această perioadă de criză, ci modul de implementare! Situaţia pacienţilor evacuaţi în noapte de la Spitalul Clinic de Ortopedie, Traumatologie şi TBC Osteoarticular Foişor reprezintă un caz extrem de regretabil. Chiar dacă contextul epidemiologic din Bucureşti a impus această decizie dificilă, consider anormal ce s-a întâmplat, iar această situaţie reprezintă o pată pe sistemul de sănătate şi sporeşte neîncrederea românilor în sistemul spitalicesc şi în sistemul sanitar în general”, susţine prof. dr. Cătălina Poiană.

Aceasta adaugă că înţelege şi ştie că situaţia este extrem de dificilă cu numărul de pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2 în Bucureşti, dar dacă soluţia analizată a fost cea de evacuare a Spitalului Foişor, evacuarea trebuia mult mai bine gestionată şi coordonată: „în perioada în care ne aflăm este extrem de important să creştem încrederea românilor în sistemul medical, nu să trezim suspiciuni cauzate de emoţii colective după ce vedem pacienţi transferaţi în salvări şi maşini personale, unii abia operaţi, transportaţi prin mijlocul unor protestatari în miezul nopţii. Pe de altă parte, adresez şi un apel la politicieni să lase declaraţiile politice şi să nu folosească un astfel de episod dramatic şi dificil în mod populist, ci să se implice fiecare în dezvoltarea de soluţii concrete care să ajute real sistemul medical românesc”.

Ca medic şi preşedinte al Colegiului Medicilor din Bucureşti, prof. dr. Cătălina Poiană transmite că pacienţii, indiferent de afecţiunea de care suferă, au nevoie de acces echitabil la serviciile medicale necesare, iar drepturile pacienţilor trebuie respectate.

„Medicii şi personalul medical au nevoie de încrederea şi respectul populaţiei, dar şi de politici publice de sprijinire a sistemului medical, mai ales în această perioadă extrem de dificilă”, îşi încheie mesajul Cătălina Poiană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici