Evadare spectaculoasă de la Jilava. Puşcăriaşul a reuşit să fugă de poliţişti, iar ce a urmat pare desprins dintr-un film tragicomic

Deţinutul care a evadat joi din Penitenciarul Jilava nu a putut fi oprit, deşi asupra lui s-a facut uz de armă, iar, în fugă, a fost atacat de câinii de pază dintr-un depozit de fier vechi în care a încercat să se ascundă, anunţă Federaţia Sindicatelor din Administratia Naţională a Penitenciarelor.

12474 afișări
Imaginea articolului Evadare spectaculoasă de la Jilava. Puşcăriaşul a reuşit să fugă de poliţişti, iar ce a urmat pare desprins dintr-un film tragicomic

Evadare spectaculoasă de la Jilava. Puşcăriaşul a reuşit să fugă de poliţişti, într-o cursă contracronometru, iar ce a urmat pare desprins dintr-un film tragi-comic

Potrivit preşedintelui Federaţiei Sindicatelor din Administratia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), evadarea a avut loc după ce bărbatul s-a întors de la un punct de lucru după ce deţinuţii din schimbul 2 au fost reintroduşi în penitenciar, iar deţinutul a forţat dispozitivul de siguranţă şi a sărit mai multe garduri.

Agentul din postul de pază a tras şi un foc de avertisment şi asupra deţinutului care încerca să evadeze înainte ca acesta să se facă nevăzut, iar după o perioadă, acesta a fost oprit şi de către o patrulă de poliţie care nu era informată despre evadare.

Deoarece deţinutul nu s-a putut legitima, spun sindicaliştii, a fugit şi a fost urmărit de poliţişti până a sărit în curtea unui depozit de fier vechi, unde a fost atacat de câinii de pază şi a fost rănit. Acolo, bărbatul şi-ar fi lăsat o geacă de culoare maron, cu urme de sânge.

În urmărire, poliţiştii au fost atacaţi de aceiaşi câini şi au fost duşi la spital, iar deţinutul a scăpat.

„Inexplicabil conducerea ANP a dispus ca pana la ora 7 sa nu fie informat publicul si celelalte autoritati referitor la evadare, in prezent efectuandu-se scotociri si actiuni informative", precizează Federaţia Sindicatelor din Administratia Naţională a Penitenciarelor (FSANP).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici