Evaluare naţională 2011: Povestea elevei care de la patru ani nu a luat decât nota 10

Optsprezece dintre elevii bucureşteni de clasa a opta au media 10 după gimnaziu şi evaluările naţionale. Acest lucru înseamnă că au avut numai medii de 10 în clasele V - VIII şi au luat numai 10 la probele din cadrul evaluărilor naţionale, ceea ce le permite să opteze liniştiţi pentru orice liceu în această ţară.

1259 afișări
Imaginea articolului Evaluare naţională 2011: Povestea elevei care de la patru ani nu a luat decât nota 10

Evaluare naţională 2011: Povestea elevei care de la patru ani nu a luat decât nota 10 (Imagine: www.gandul.info)

Printre ei se numără şi Andreea Bulea, elevă la şcoala numărul 79 "Academician Nicolae Teodorescu". Spune că nu s-a omorât învăţând, dar a avut noroc de profesori care au ştiut să o motiveze şi părinţi care au susţinut-o. Având cale deschisă către orice liceu, criteriile ei de alegere, acum, ţin de distanţa faţă de casă, mai degrabă decât de prestigiul liceului, relatează Gândul.

"Sunt trei licee care mi se par interesante, "Tudor Vianu", "Sava" sau "Mihai Viteazul", dar având în vedere că "Mihai Viteazul" este la 20 de minute de mers pe jos faţă de unde stau, mi se pare cea mai bună alegere", spune Andreea.
Directoarea şcolii este foarte mândră de ea, la fel şi tatăl care face parte din comitetul de părinţi. "Să spun că stau mult pe Facebook şi mă şi joc şi mai mult pe calculator", glumeşte Andreea înaintea interviului.
Totuşi, face parte din categoria elevilor serioşi. La Şcoala 79 sunt grupuri de olimpici, un elev de 10 nu este considerat "un tocilar" ci un model. De asemenea, aici se ştie încă din primul an de gimnaziu că notele contează.
"Dintotdeauna a fost presiune mare, mereu am ştiut că trebuie să iau medii foarte mari şi până la urmă am reuşit. A trebuit să învăţ tot timpul, dar şi profesorii au fost mai indulgenţi, pe final, când trebuia să învăţ mai mult la română şi la matematică. Oricum, în şcoală sunt elevi foarte buni, iar profesorii au reuşit să ne facă să învăţăm din plăcere, nu doar pentru note", povesteşte Andreea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici