Evaluare Naţională 2018 | EDU.RO, site-ul Ministerului Educaţiei, din nou funcţional după ce a picat chiar înainte de începerea examenului

UPDATE După aproximativ două ore în care a fost picat, site-ul edu.ro, care aparţine Ministerului Educaţiei, este funcţional. În continuare, cei interesaţi de Evaluarea Naţională pot accesa site-ul subiecte.edu.ro, acolo unde vor fi afişate cerineţele de la examen şi baremul de corectare.

10945 afișări
Imaginea articolului Evaluare Naţională 2018 | EDU.RO, site-ul Ministerului Educaţiei, din nou funcţional după ce a picat chiar înainte de începerea examenului

Evaluare Naţională 2018. edu.ro, site-ul Ministerului Educaţiei, a picat chiar înainte de începerea examenului. Ce site poate fi accesat pentru subiecte şi barem de corectare

ŞTIREA INIIŢIALĂ

Chiar înainte ca proba scrisă la limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naţionale de la clasa a VIII-a să înceapă, site-ul edu.ro care aparţine Ministerului Educaţiei a picat.

Reprezentanţii instituţiei spun că acest lucru nu afectează desfăşurarea probei la limba română, precizând că cei interesaţi pot accesa site-ul subiecte.edu.ro, unde se vor afişa cerinţele de la exemene, subiectele şi baremul de corectare.

Peste 150.000 elevii care au terminat clasa a 8-a susţin, luni, 11 iunie, prima probă a Evaluării Naţionale, cea la limba şi litaratura română

Potrivit calendarului publicat de Ministerul Educaţiei, pe 13 iunie, absolvenţii clasei a 8-a vor da examenul la matematică, urmând ca pe 14 iunie, elevii care aparţin minorităţilor să susţină proba scrisă la limba maternă.

Proba scrisă la limba şi literatura română a început la ora 09.00 şi durează două ore.

Elevii sunt informaţi că este interzis accesul în săli cu orice fel de lucrări (manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor), precum şi cu orice mijloc electronic de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare: stick-uri de memorie, telefoane, tablete etc. Vor putea intra doar cu buletinul sau certificatul de naştere.

Potrivit metodologiei de organizare şi desfăşurare a Evaluării Naţionale, cazurile de fraudă şi tentativă de fraudă sunt sancţionate cu excluderea din examen şi acordarea notei 1.

Pe durata examenului de evaluare, sălile de clasă vor fi supravegheate video şi audio.

Primele rezultate ale examenului de evaluare vor fi afişate pe 23 iunie, iar în aceeaşi zi, întrele orele 14.00 - 19.00, se vor putea depune contestaţiile. După soluţionarea contestaţiilor, notele finale ale examenului de Evaluare Naţională vor fi făcute publice pe data de 23 iunie 2018.

În funcţie de notele de la Evaluarea Naţională, va fi stabilită media de admitere la liceu. Astfel, media examenului de evaluare naţională va avea o pondere de 80% iar media claselor V-VIII va conta în proporţie de 20% în vederea stabilirii notei finale de admiterea la liceu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici