Evaluare naţională 2020. Peste 11.000 de candidaţi au lipsit de la prima probă

  • Peste 11.000 de candidaţi au lipsit la prima probă a examenului de Evaluare Naţională, cea de Limba şi literatura română
  • În total, au fost prezenţi 161.038 candidaţi
140 afișări
Imaginea articolului Evaluare naţională 2020. Peste 11.000 de candidaţi au lipsit de la prima probă

Evaluare naţională 2020

Peste 11.000 de candidaţi au lipsit la prima probă a examenului de Evaluare Naţională, cea de Limba şi literatura română, desfăşurată luni, a anunţat Ministerul Educaţiei.
 
Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, la proba scrisă de Limbă şi literatură română au fost prezenţi 161.038 de candidaţi, iar 11.490 de candidaţi, adică 6,7%, nu s-au prezentat la examen. Dintre aceştia, 166 se află în izolare, iar 18 sunt spitalizaţi sau carantinaţi.
 
De asemenea, un candidat a avut temperatura peste maximul admis, iar acesta va susţine examenul în etapa specială, din data de 29 iunie.
 
Pentru tentativă de fraudă au fost eliminaţi trei candidaţi, lucrările acestora fiind notate cu 1.
 
Următoarea probă, cea de matematică, va avea loc miercuri, iar ultima, la Limba şi literatura maternă, va fi susţinută joi.
 
Primele rezultate vor fi afişate luni, 22 iunie, până la ora 14.00. Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 - 19:00) şi 23 iunie (în intervalul orar 8:00 - 12:00).
 
„În acest caz, al depunerii contestaţiilor, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora”, au mai anunţat reprezentanţii Ministerului Educaţiei.
 
Rezultatele finale ale examenului de Evaluare Naţională vor fi anunţate sâmbătă, 27 iunie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici