Evaluare Naţională 2021. Astăzi are loc proba scrisă la Matematică. Iată tot ce trebuie să ştii despre desfăşurarea examenului şi rezolvarea subiectelor

 • Astăzi, 24 iunie, are loc a doua probă din cadrul Evaluării Naţionale.
 • Elevii de clasa a 8-a sunt aşteptaţi pentru a susţine proba la Matematică.
 • Citeşte aici toate informaţiile despre organizarea Evaluării Naţionale de anul acesta
1455 afișări
Imaginea articolului Evaluare Naţională 2021. Astăzi are loc proba scrisă la Matematică. Iată tot ce trebuie să ştii despre desfăşurarea examenului şi rezolvarea subiectelor

Evaluare Naţională 2021. Astăzi are loc proba scrisă la Matematică. Iată tot ce trebuie să ştii despre desfăşurarea examenelor şi rezolvarea subiectelor

După ce luni au trecut prin emoţiile probei la limba română, astăzi elevii vor susţine proba la matematică.

Subiectele sunt disponibile pe MEDIAFAX.

Cu ce obiecte pot lua elevii cu ei în sala de examen

Pentru proba de la disciplina Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc numai colile distribuite de asistenţi. Este interzisă introducerea în sălile de examen a oricărui tip de materiale ajutătoare: manuale, dicţionare, notiţe, însemnări, cărţi, ciorne, rezumate, culegeri etc., care pot fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi a telefoanelor mobile şi a instrumentelor electronice de calcul, de stocare de informaţii sau de comunicare. Se interzice candidaţilor să introducă în sala de examen ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete şi altele asemenea, candidaţii având obligaţia de a lăsa obiectele menţionate în sala de depozitare a obiectelor personale stabilită de comisia din unitatea de învăţământ/centrul de examen în acest scop. Candidaţii care refuză depozitarea obiectelor în sala stabilită de comisie în acest scop, nu sunt primiţi în examen.

Cum vor arăta subiectele la Evaluarea Naţională 2021

Subiectele sunt elaborate în cadrul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, respectând urmatoarele criterii:

 • Formulare clară a subiectelor: exprimarea trebuie să fie clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele pentru Evaluarea Naţională
 • Nivel mediu de dificultate
 • Subiectele trebuie să poată fi rezolvate în intervalul stabilit, de 120 de minute

Evaluare Naţională 2021. Modele de subiecte la matematică

Evaluare Naţională 2021. Calendarul de desfăşurare

 • 22 iunie - PROBA SCRISĂ: Limba şi literatura română
 • 24 iunie - PROBA SCRISĂ: Matematică
 • 25 iunie - PROBA SCRISĂ: Limba şi literatura maternă
 • 29 iunie - Afişarea rezultatelor
 • 29-30 iunie: Depunerea contestaţiilor
 • 30 iunie - 4 iulie: Soluţionarea contestaţiilor
 • 4 iulie - Afişarea rezultatelor finale

Evaluare Naţională 2021. Informaţii esenţiale pentru desfăşurarea probei de Limba şi literatura română (marţi, 22 iunie 2021):

Un răspuns completat în căsuţa de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuţă şi scrierea în dreapta căsuţei a literei asociate răspunsului considerat corect.

Un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opţiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X şi marcarea cu X a răspunsului considerat corect. Sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.

În cazul itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propoziţiilor în frază.

Pentru semnalarea problemelor ce pot să apară în desfăşurarea examenului, în zilele desfăşurării probelor, funcţionează TELVERDE ISMB – 0800816021. Programul este 8.00-16.00 de marţi până joi şi 8.00-14.00 vineri.

Pentru sesizarea unor posibile disfuncţionalităţi/nereguli identificate la examenul de Evaluare Naţională, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi TELVERDE - 0800801100, în perioada 22-25 iunie, în intervalul orar 8.00-16.00.
Evaluare Naţională 2021.

Cum se depun contestaţiile

Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale la Evaluarea Naţională vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.

Nota obţinută după contestaţie este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată la evaluarea iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici