Evaluare Naţională 2021. Incidente la prima probă. Subiecte greşite sau făcute publice mai repede decât era voie

  • Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că prima probă a examenului de Evaluare Naţională a decurs bine, cu mici excepţii.
  • în Satu Mare, unde 10 elevi dintr-o sală de examen au primit alte subiecte.
5015 afișări
Imaginea articolului Evaluare Naţională 2021. Incidente la prima probă. Subiecte greşite sau făcute publice mai repede decât era voie

Evaluare Naţională 2021. Incidente la prima probă. Subiecte greşite sau făcute publice mai repede decât era voie

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a anunţat că prima probă a examenului de Evaluare Naţională a decurs bine, cu mici excepţii.

„Am înregistrat incidente la nivelul a trei şcoli, din care subiectele au fost făcute publice în pofida reglementărilor. (...) Este vorba de subiecte care au fost făcute publice înainte de termenul precizat în reglementări. (...) Verificăm, e posibil să fi ajuns chiar cu câteva minute înainte de începerea examenului”, a declarat marţi Sorin Cîmpeanu.

Un alt incident a fost înregistrat în Satu Mare, unde 10 elevi dintr-o sală de examen au primit alte subiecte. Potrivit reprezentanţilor Ministerului Educaţiei, aceştia ar fi primit subiectele date la simularea din luna martie.

„Elevii vor susţine mâine (miercuri-n.r.), cei 10 elevi vor susţine examenul, pe subiectele de rezervă care au fost extrase în această dimineaţă şi care sunt secrete până mâine dimineaţă”, a spus Sorin Cîmpeanu.

Conform reprezentanţilor Ministerului, din calculatorul centrului de examen nu fuseseră şterse subiectele de la simulare.

Sorin Cîmpeanu susţine că este vorba de o „eroare umană la nivel de şcoală” şi a anunţat în aceste cazuri vor fi dispuse sancţiuni, iar în cazul celor trei şcoli din care subiectele au fost făcute publice mai repede au fost sesizate şi organele de urmărire penală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici