Evaluare Naţională 2021. A avut loc prima probă, la Limba şi literatura română. Examenul se desfăşoară în 3.850 de centre

 • Evaluarea Naţională începe marţi, 22 iunie, cu proba scrisă la Limba şi literatura română.
 • Peste 131.000 de absolvenţi ai clasei a VIII-a sunt înscrişi pentru susţinerea examenului de Evaluare Naţională.
 • Elevii au primit marţi dimineaţă subiectele la Limba şi literatura română.
7845 afișări
Imaginea articolului Evaluare Naţională 2021. A avut loc prima probă, la Limba şi literatura română. Examenul se desfăşoară în 3.850 de centre

Evaluarea Naţională 2021

Evaluarea Naţională pentru absolvenţii clasei a VIII-a se va desfăşura în perioada 22 iunie – 4 iulie 2021. Prima probă este cea scrisă la Limba şi literatura română.
 
 
Potrivit Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, la Evaluarea Naţională sunt înscrişi 12.006 de elevi, toţi din seria curentă. Examenul de Evaluare naţională 2021 se va desfăşura în 3.850 de centre.
 
Toate probele încep la ora 9:00, când candidaţii vor primi broşura cu subiectele şi hârtie ştampilată pentru ciorne. În premieră, candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură şi vor avea la dispoziţie două ore pentru a le rezolva.
 
Beneficiază de prelungirea timpului de lucru, cu maximum două ore, candidaţii pentru care s-a aprobat această solicitare de către Comisia Judeţeană de Organizare a Evaluării Naţionale, în baza prevederilor Procedurii nr. 1.526/DGIP/12.03.2021 cu privire la asigurarea condiţiilor de egalizare a şanselor pentru elevii cu deficienţe de vedere, deficienţe de auz şi tulburări de neurodezvoltare.
 
Lucrările vor fi corectate în alte judeţe, în 92 de centre de corectare.
 

Subiecte Evaluare Naţională 2021 - Limba şi literarura română

Subiectele la Limba Română vor fi disponibile aici în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, subiectele şi baremele oficiale vor fi publicate pe edu.ro în cursul zilei de marţi.

Barem Evaluare Naţională 2021 - Limba şi literarura română

Baremul pentru proba scrisă de la Limba Română va fi disponibil aici în cel mai scurt timp posibil. De asemenea, subiectele şi baremele oficiale vor fi publicate pe edu.ro în cursul zilei de marţi.

Evaluare Naţională 2021. Calendarul de desfăşurare 

 • 22 iunie - PROBA SCRISĂ: Limba şi literatura română 
 • 24 iunie - PROBA SCRISĂ: Matematică
 • 25 iunie - PROBA SCRISĂ: Limba şi literatura maternă
 • 29 iunie - Afişarea rezultatelor
 • 29-30 iunie: Depunerea contestaţiilor
 • 30 iunie - 4 iulie: Soluţionarea contestaţiilor
 • 4 iulie - Afişarea rezultatelor finale

Evaluare Naţională 2021. Informaţii esenţiale pentru desfăşurarea probei de Limba şi literatura română (marţi, 22 iunie 2021):

 • Un răspuns completat în căsuţa de răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuţă şi scrierea în dreapta căsuţei a literei asociate răspunsului considerat corect.
 • Un răspuns care constă în marcarea cu X a unei opţiuni poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X şi marcarea cu X a răspunsului considerat corect.
 • Sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.
 • În cazul itemilor care vizează sintaxa frazei, nu se consideră semn particular delimitarea propoziţiilor în frază.
Pentru semnalarea problemelor ce pot să apară în desfăşurarea examenului, în zilele desfăşurării probelor, funcţionează TELVERDE ISMB – 0800816021. Programul este 8.00-16.00 de marţi până joi şi 8.00-14.00 vineri.
 
Pentru sesizarea unor posibile disfuncţionalităţi/nereguli identificate la examenul de Evaluare Naţională, Ministerul Educaţiei pune la dispoziţia celor interesaţi TELVERDE - 0800801100, în perioada 22-25 iunie, în intervalul orar 8.00-16.00.

Evaluare Naţională 2021. Cum se depun contestaţiile

Candidaţii care depun/transmit contestaţiile prin mijloace electronice completează, semnează şi depun/transmit tot prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, documentele sunt semnate şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
 
Rezultatele finale la Evaluarea Naţională vor fi afişate sâmbătă, 4 iulie.
 
Nota obţinută după contestaţie este nota definitivă, indiferent de punctajul obţinut, în plus sau în minus, faţă de nota acordată la evaluarea iniţială a lucrării. Această notă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici