GALERIE FOTO  Evaluare Naţională 2024, simulare. Ce subiectele la limba şi literatura română au avut de rezolvat pentru elevii de clasa a VIII-a

  • Simularea la Evaluare Naţională 2024 a început luni, 5 februarie, cu proba de limba şi literatura română.
  • O noutate în acest an: lucrările sunt scanate în clasă şi ulterior corectate pe o platformă digitală.
  • Rezultatele vor fi comunicate pe 23 februarie.
2493 afișări
Imaginea articolului Evaluare Naţională 2024, simulare. Ce subiectele la limba şi literatura română au avut de rezolvat pentru elevii de clasa a VIII-a

Evaluare Naţională 2024, simulare. Ce subiectele la limba şi literatura română au avut de rezolvat pentru elevii de clasa a VIII-a

Subiectele pe care elevii de clasa a VIII-a le-au primit la simularea Evaluării Naţionale 2024 la Limba şi literatura română au fost publicate de Edupedu. Elevii au primit la primul subiect, notat cu 70 de puncte, două texte la prima vedere.

Primul text este un fragment din romanul „În umbra ei” de Simona Antonescu, iar al doilea este din articolul profesorului Liviu Papadima „Pisica mea în sala de lectură”, publicat în Dilema veche în 2017.

Subiectul al II-lea, notat cu 20 de puncte, le-a cerut elevilor să facă un rezumat al textului de Simona Antonescu în 100-150 de cuvinte. Baremul de notare va fi anunţat de Ministerul Educaţiei la ora 15:00.

Accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8.30, iar probele au început la ora 9.00, moment în care, în fiecare sală, s-au deschis plicurile sigilate care conţin subiectul multiplicat.

Pentru rezolvarea subiectelor la română, elevii au avut la  dispoziţie două ore. Mâine, 6 februarie, are loc proba scrisă la Matematică, iar pe 7 februarie, proba la Limba şi literatura maternă. Comunicarea rezultatelor la Simulare Evaluare Naţională 2024 va avea loc pe 23 februarie, conform calendarului oficial.

Lucrările la simulări, scanate în clasă şi corectate digital La simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat 2024 lucrările vor fi scanate în clasă şi corectate pe platforma digitalizată, a anunţat ministrul educaţiei, Ligia Deca, citată de Edupedu.

Lucrările elevilor care susţin simulările examenelor naţionale sunt scanate de profesorii asistenţi, potrivit ghidului Ministerului Educaţiei, document consultat de Edupedu.

Conform ghidului, lucrarea se scanează cu prima pagină nesecretizată, cu colţul din dreapta desfăcut. Dacă lucrarea are mai multe pagini cu colţ (în cazul examenului de bacalaureat), acestea se vor scana secretizate.

Platforma elimină prima pagină a lucrării, cea care se scanează nesecretizată. În document se arată că fişierul rezultat în urma scanării va avea două pagini negre în plus faţă de lucrare: prima şi ultima. Profesorii asistenţi verifică dacă pe parcursul documentului paginile sunt întregi şi lizibile.

Dacă sunt pagini care nu se văd bine, profesorii corectori le vor şterge şi vor scana din nou lucrarea.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici