EVALUAREA NAŢIONALĂ 2012: Subiectele pentru proba scrisă la limba română

Evaluarea naţională a început luni cu proba de limba şi literatura română, notele de la examen urmând să conteze la admiterea în liceu. Potrivit ministrului Liviu Pop, la evaluarea naţională au fost înscrişi 190.291 de candidaţi.

33984 afișări
Imaginea articolului EVALUAREA NAŢIONALĂ 2012: Subiectele pentru proba scrisă la limba română

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2012: Elevii susţin proba scrisă la limba română. În toate şcolile sunt camere de supraveghere (Imagine:Nicu Mircea/Mediafax Foto)

În toate cele 4.516 corpuri în care se desfăşoară evaluarea naţională sunt camere de supraveghere, iar dacă sunt şcoli unde nu există, directorul să-şi facă bagajul, a declarat, luni, ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop.

REZULTATE ADMITERE LICEU 2012 - REPARTIZAREA LA LICEE

VEZI SUBIECTELE LA LIMBA ROMÂNĂ

"Evaluarea naţională se desfăşoară în perioada 25-27 iunie, subiectele au fost distribuite către toate centrele. În patru centre au fost mici probleme, o mică întrerupere de conexiune la internet, dar s-au reparat imediat, astfel că, la ora 9.00, subiectele erau în toate centrele de examen. Urăm succes tuturor candidaţilor care susţin în aceste zile examenul naţional", a spus Liviu Pop.

Centrul Naţional pentru Evaluare şi Examinare (CNEE) a elaborat zece variante de subiecte, în conformitate cu programa pentru evaluarea naţională la clasa a VIII-a şi cu modelul evaluărilor internaţionale. Subiectele au un nivel mediu de dificultate şi permit rezolvarea în 120 de minute.

După finalizarea fiecărei probe scrise a evaluării naţionale, CNEE va publica pe site-ul oficial (http://subiecte2012.edu.ro) varianta de subiecte extrasă şi baremul de evaluare şi de notare pentru disciplina corespunzătoare.

Fiecare sală de examen este dotată cu camere de supraveghere video, conform ordinului de ministru care prevede obligaţia comisiilor judeţene de organizare a evaluării naţionale de a asigura camere de supraveghere video funcţionale în sălile de clasă din unităţile de învăţământ în care se desfăşoară probele.

EVALUAREA NAŢIONALĂ continuă marţi, 26 iunie, cu proba la limba şi literatura maternă, şi miercuri, 27 iunie, cu proba de matematică.

Afişarea primelor rezultate este programată vineri, 29 iunie (până la ora 14.00). În aceeaşi zi, între orele 14.00-18.00, pot fi depuse contestaţiile, care vor fi soluţionate în 30 iunie şi 1 iulie. Afişarea rezultatelor finale va avea loc în data de 2 iulie.

Media de ADMITERE în liceu va fi calculată ca medie artimetică dintre media notelor de la evaluare şi media generală a anilor de gimnaziu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici