Evaziune masivă în Prahova. Un grup infracţional a făcut două contracte cu o companie de telefonie pentru aproape 3.000 de telefoane şi abonamente

10 persoane sunt audiate la Ploieşti într-un dosar de evaziune. Un grup infracţional e bănuit că a făcut două contracte cu o companie de telefonie pentru aproape 3.000 de telefoane şi tot atâtea abonamente, în numele unui sindicat fals.

2158 afișări
Imaginea articolului Evaziune masivă în Prahova. Un grup infracţional a făcut două contracte cu o companie de telefonie pentru aproape 3.000 de telefoane şi abonamente

Evaziune masivă în Prahova. Un grup infracţional a luat aproape 3.000 de telefoane cu 2 contracte

Procurorii DIICOT Ploieşti şi poliţiştii au făcut joi 14 percheziţii domiciliară într-o cauză de constituire a unui grup infracţional organizat, înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

În 2020, membrii grupului infracţional au încheiat cu o societate de profil două contracte de furnizare de servicii de telefonie mobilă pentru 2.201 abonamente şi 2.825 telefoane mobile, informeză DIICOT.

Ulterior, aceştia nu au plătit contravaloarea abonamentelor, iar telefoanele mobile au fost vândute sub preţul pieţei, fără documente legale, prin intermediul unor persoane fizice şi juridice.

Pentru păcălirea companiei, membrii grupului infracţional au constituit un sindicat, folosit apoi în activitatea infracţională pentru a crea aparenţa că abonamentele de telefonie sunt destinate membrilor sindicatului.

Conform IGPR, gruparea a acţionat în judeţele Prahova şi Dâmboviţa.

Prejudiciul este de 2.510.925 lei.

Zece persoane sunt audiate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici