Examen de testare profesională la Garda Financiară. Unde ar putea fi reangajaţi cei care vor fi daţi afară

Marea majoritate a comisarilor Gărzii Financiare care au susţinut luni prima probă - scrisă - a examenului de testare profesională au fost declaraţi admişi, rata de promovare fiind de peste 90%, potrivit datelor disponibile până la ora redactării acestui articol, când erau afişate rezultatele pentru 585 de candidaţi, din cei 1065 care au susţinut examenul, potrivit Gândul.

1445 afișări
Imaginea articolului Examen de testare profesională la Garda Financiară. Unde ar putea fi reangajaţi cei care vor fi daţi afară

Examen de testare profesională la Garda Financiară. Unde ar putea fi reangajaţi cei care vor fi daţi afară (Imagine: Shutterstock)

În unele secţii judeţene ale Gărzii Financiare gradul de promovare a fost de 100%, iar cel mai mic grad de promovare a fost înregistrat la Timiş, de 67%, potrivit calculelor gândul. La bacalaureat 2011, rata de promovare la nivel naţional a fost de 45,7%, după contestaţii.

Cei care au intrat în examen sunt 1.065 de angajaţi de la Garda Financiară care au primit preaviz şi au participat luni la prima probă, scrisă, a examenului de testare profesională. În urma testării profesionale, care va avea vineri şi o a doua probă - orală - se va decide cine pleacă şi cine rămâne. Examenul a avut loc în zece centre din toată ţara.

"Dacă sunt mai mulţi angajaţi şi un singur post, va rămâne cel care obţine nota cea mai mare. Cei care nu obţin punctajul minim, pleacă. De exemplu, dacă 100 de angajaţi şi-au exprimat dorinţa de a lucra la o anumită direcţie care are doar 10 posturi, vor rămâne primii 10, în ordinea mediilor obţinute la testare", au explicat pentru Gândul surse din Garda Financiară.

Citeşte mai multe pe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici