Examenul de bacalaureat, ultima probă orală

Sesiunea de toamnă a bacalaureatului continuă, miercuri, cu ultima probă orală, respectiv cea de limba şi literatura modernă.

6 afișări
Imaginea articolului Examenul de bacalaureat, ultima probă orală

Examenul de bacalaureat, ultima probă orală

Primele două probe susţinute au fost la limba şi literatura română şi la limba şi literatura maternă.

Pentru probele orale, candidaţii vor extrage un singur bilet, însă aceştia au dreptul la un al doilea bilet, caz în care nota va fi scăzută cu un punct. Subiectele pentru probele orale au un grad de complexitate care permite tratarea lor integrală în maximum 10-15 minute. Un candidat se consideră "promovat" la proba orală sau practică dacă a obţinut minimum nota finală 5 la respectiva probă. Probele orale sunt eliminatorii.

Candidatul care va obţine o notă sub 5 (cinci) sau nu se va prezenta la o probă orală este declarat "respins", respectiv "neprezentat"şi nu mai participă la probele următoare.

În 23 august încep examenele scrise, prima probă fiind limba şi literatura română. În 24 august va fi susţinută proba la limba şi literatura maternă, în 27 august - proba obligatorie a profilului, în 28 august - o probă la alegere din aria curriculară corespunzătoare specializării (scrisă sau practică), iar în 29 august - ultima zi de examen - o probă la alegere dintre disciplinele din celelalte arii curriculare (scrisă sau practică).

Rezultatele la probele scrise vor fi afişate în 31 august (până la orele 16.00), iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, între orele 16.00 şi 20.00. În 1-2 septembrie vor fi rezolvate contestaţiile, astfel ca în 3 septembrie să fie afişate rezultatele finale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici