EXCLUSIV - Butcher: Sperăm că România va îndeplini cerinţele MCV. M-am întâlnit cu toţi procurorii şefi

Duane Butcher, însărcinatul american cu afaceri a.i. la Bucureşti, a declarat, într-un interviu acordat MEDIAFAX, că partea americană are aşteptări privind respectarea de către România a cerinţelor din ultimul raport MCV, oficialul american precizând că deja s-a întâlnit cu toţi procurorii şefi.

104 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV - Butcher: Sperăm că România va îndeplini cerinţele MCV. M-am întâlnit cu toţi procurorii şefi

EXCLUSIV - Butcher: Sperăm că România va îndeplini cerinţele MCV. M-am întâlnit cu toţi procurorii şefi

"Noi sperăm că România va îndeplini cerinţele UE din raportul MCV. Noi credem că e important ca nimeni să nu fie mai presus de lege, iar aleşilor în funcţii publice să le fie aplicate cele mai înalte standarde privind integritatea personală", a afirmat Butcher, răspunzând unei întrebări despre restanţele privind recomandările MCV care vizează un ministru cu dosar penal şi Statutul parlamentarilor.

El a arătat că nominalizarea noilor procurori şefi a fost o prioritate a mandatului său din ultimele luni şi că, după ce s-a întâlnit cu aceştia, poate aprecia că toţi sunt profesionişti şi că speră că vor avea rezultate bune.

"M-am întâlnit deja cu toţi procurorii şefi care sunt în funcţie acum. Sunt impresionat de profesionismul acestora şi am speranţe mari că vor avea rezultate. Două luni e un timp prea scurt, dar cred că am văzut deja o activitate foarte bună a acestora şi sperăm că va continua. Statul de drept este o componentă vitală din pachetul pe care o ţară îl oferă investitorilor americani. Este o teorie despre laşitatea capitaliştilor, aceşti oameni se duc acolo unde ştiu că investiţiile lor vor fi în siguranţă. Şi un stat de drept puternic e un astfel de element de siguranţă. Dacă cineva merge în instanţă, e foarte important să ştie că proprietatea lui e protejată", a mai spus oficialul american.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici