EXCLUSIV Preşedintele ANAF, invitat cu o oră înainte, la întâlnirea de la Finanţe cu premierul

Preşedintele ANAF, Bogdan-Nicolae Stan, a fost chemat marţi dimineaţă, în jurul orei 10, la întâlnirea cu primul ministru, Sorin Grindeanu şi ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse guvernamentale. Întâlnirea fost anunţată luni, la Finanţe, pentru marţi, la ora 11.

957 afișări
Imaginea articolului EXCLUSIV Preşedintele ANAF, invitat cu o oră înainte, la întâlnirea de la Finanţe cu premierul

EXCLUSIV Preşedintele ANAF, invitat cu o oră înainte, la întâlnirea de la Finanţe cu premierul

Primul ministru, Sorin Grindeanu, va face marţi o vizită de lucru la Ministerul Finanţelor unde se va întâlni cu ministrul Viorel Ştefan. Până marţi dimineaţa nu se ştia dacă preşedintele ANAF va participa la întâlnire.

Se pare că una dintre temele de discuţie va fi colectarea la buget.

Reamintim că, ultimele date furnizate de Ministerul Finanţelor arată că, execuţia bugetului general consolidat pe primele patru luni ale anului 2017 s-a încheiat cu un excedent de 1,35 miliarde de lei, respectiv 0,17% din PIB, iar veniturile de 80,1 miliarde lei, (9,8% din PIB) au fost cu 8,4% mai mari faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

S-au înregistrat creşteri faţă de anul precedent la colectarea impozitului pe salarii şi venit (+13,4%), a contribuţiilor sociale (+14,9%), a impozitului pe comerţ exterior şi tranzacţii internaţionale (+12,4%) şi a veniturilor din capital (+19,1).

Colectarea din alte impozite şi taxe pe bunuri şi servicii a crescut cu 49,8% faţă de anul precedent, creşterea fiind determinată, în principal, de evoluţia încasărilor aferente contribuţiei datorate pentru medicamente, precum şi pentru contractele finanţate din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate.

Colectarea TVA a înregistrat o scădere cu 3,6% faţă de primele patru luni ale anului 2016, pe fondul reducerii, începând cu 1 ianuarie 2016, a cotei standard de TVA de la 24% la 20%, măsură care s-a reflectat în colectare din februarie 2016. De asemenea, din februarie 2017 gradul de colectare este influenţat de reducerea de la 20% la 19% a cotei standard de TVA. Cu toate acestea, colectarea lunară a TVA a crescut în februarie 2017 cu 2,5% faţă de februarie 2016, cu 8,9% în martie 2017 comparativ cu martie 2016 şi cu 17,9% în luna aprilie 2017 faţă de aprilie 2016. De asemenea, faţă de 2016 la impozite şi taxe pe proprietate s-au înregistrat creşteri la nivelul administraţiilor locale cu 48,2%, iar la bugetul de stat cu 16,7%.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici