Exerciţii militare în Dobrogea. Intervenţia în caz de atac chimic, simulată de Forţele Navale Române

  • Reprezentanţii Forţelor Navale Române fac exerciţii în Dobrogea.
  • Este primul antrenament în teren din acest an care vizează intervenţia în cazul unui atac chimic.
  • De asemenea, militarii exersează procedurile aplicate în timpul unui atac cu rachete asupra unor ţinte navale.
413 afișări
Imaginea articolului Exerciţii militare în Dobrogea. Intervenţia în caz de atac chimic, simulată de Forţele Navale Române

FOTO: Facebook Forţele Navale Române

Reprezentanţii Forţelor Navale Române anunţă că, la Mangalia, rachetiştii navali de la Divizionul 508 Rachete de Coastă şi specialiştii de la Secţia 335 Logistică au desfăşurat primul antrenament în teren din acest an.

Astfel, militarii din Compania 585 Apărare CBRN (chimic-bacteriologic-radionuclear) şi cei din Secţia Rachete de Coastă au fost dislocaţi în zona Hagieni, pentru a desfăşura un antrenament comun, care cuprinde exersarea a două proceduri operaţionale.

„Prima etapă prevede cercetarea unui raion terestru, în vederea identificării unor substanţe toxice de luptă dispersate de inamic, iar cea de-a doua constă în aplicarea procedurii operaţionale de atac asupra unor ţinte navale de suprafaţă, cu dispozitivele mobile de lansare rachete navale din dotarea Divizionul 508 Rachete de Coastă”, au anunţat reprezentanţii Forţelor Navale Române.

De la începutul anului, Forţele Navale Române au mai făcut exerciţii cu navele militare, cu scafandrii şi cu serviciile de comunicaţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici