Exigenţă sporită la doctorat:38 de teze respinse, doar jumătate dintre posibilii coordonatori admişi

Noua Comisie Naţională de Atestare a Titlurilor Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a respins 38 de teze de doctorat şi a validat doar jumătate din dosarele de posibili conducători de doctorat, fiind urmărită respectarea standardelor de calitate, a spus ministrul Daniel Funeriu.

2076 afișări
Imaginea articolului Exigenţă sporită la doctorat:38 de teze respinse, doar jumătate dintre posibilii coordonatori admişi

Exigenţă sporită la doctorat:38 de teze respinse, doar jumătate dintre posibilii coordonatori admişi (Imagine: Ahiva Mediafax Foto)

"Noua CNATDCU a dovedit exigenţă sporită în analiza dosarelor pentru obţinerea dreptului de a conduce doctoratul şi în analiza tezelor de doctorat. Astfel, în 2010, vechea comisie CNADTCU a respins nouă teze de doctorat. Anul acesta, noua comisie CNADTCU a respins 38 de teze de doctorat. De asemenea, vechea comisie a validat, din 265 de dosare de posibili conducători de doctorat, 221 de dosare, undeva spre 80 la sută. Noua comisie CNADTCU a validat din 128 de dosare doar 62, spre 50 la sută", a declarat ministrul Educaţiei.

El a adăugat că noii membrii ai CNATDCU nu verifică decât calitatea.

"Cei 50 la sută erau sub standardele potrivit cărora poţi să conduci un doctorat în România. Aşadar, vedem primele efecte de exigenţă sporită", a spus Funeriu.

Potrivit acestuia, obţinerea unui titlu universitar trebuie tratată cu toată seriozitatea.

"M-am angajat ca, în mandatul meu, un titlu universitar să însemne ceva şi nu aşa cum era atunci când se putea ajunge profesor universitar într-un mod care nu făcea cinste mediului universitar", a adăugat ministrul Educaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici