Experienţa unui medic la uşa ministrului Sănătăţii: Am aşteptat în frig o oră jumătate. Ce poate determina un ministru să ne cheme de la sute de km şi să nu vină? / RĂSPUNSUL

Un medic din Craiova,care susţine că a adunat 2.000 de semnături pentru ca gărzile să fie recunoscute ca vechime, povesteşte cum a mers la Bucureşti la o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, care nu a mai venit.”Ce poate determina un ministru să ne cheme de la sute de km şi să nu vină?”,se întreabă ea.

2040 afișări
Imaginea articolului Experienţa unui medic la uşa ministrului Sănătăţii: Am aşteptat în frig o oră jumătate. Ce poate determina un ministru să ne cheme de la sute de km şi să nu vină? / RĂSPUNSUL

Experienţa unui medic la uşa ministrului Sănătăţii: Am aşteptat în frig o oră jumătate

UPDATE: Medicul din Craiova care a povestit pe Facebook cum a mers la Bucureşti la o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, care nu a mai venit, a aflat de ce nu a venit Sorina Pintea la întâlnire: ”Nu a fost anunţată”.

”Acum am răspunsul la întrebarea pe care mi-am pus-o aseară.. de ce nu ne-am întâlnit cu doamna ministru Pintea, deşi ne programasem de comun acord asta? Întrebarea care nu mi-a dat pace o zi întreagă şi care m-a mâhnit îngrozitor.. de ce nu ar fi vrut să ne mai vadă, după ce acceptase atât de prompt solicitarea mea, o necunoscută din Craiova, despre care nu auzise niciodată?
Răspunsul a venit cu totul spontan de la dumneaei personal..mai întâi prin mesaje şi apoi prin viu grai, căci am vorbit la telefon, la iniţiativa dumneaei. M-a asigurat (şi o cred, chiar o cred cu adevărat pentru că mi-a dat câteva amănunte esenţiale pe care numai dumneaei le ştia şi cu mine), că NU A FOST ANUNŢATĂ”, a scris medicul Livia Davidescu.

Medicul din Craiova a mai scris că Sorina Pintea îşi doreşte o întâlnire cu cei 3 medici care au căutat-o şi întâlnirea va avea loc.

”Îi mulţumesc că a avut tăria de a mă contacta şi aceea de a mă asculta o lungă perioadă de timp. Am stabilit o punte de legătură. Îi mulţumesc şi pentru asta!”, a adăugat Livia Davidescu.

Medicul din Craiova, care susţine că a adunat 2.000 de semnături pentru ca gărzile să fie recunoscute ca vechime, a povestit pe Facebook cum a mers la Bucureşti la o întâlnire cu ministrul Sănătăţii, care nu a mai venit, şi se întreba ”ce poate determina un ministru să ne cheme de la sute de km şi să nu vină?”.

Livia Davidescu scris că avea stabilită întâlnirea cu Sorina Pintea şi a mers la Bucureşti alături de două colege, dar au fost ţinute o oră şi jumătate pe hol, în frig, după care au fost nevoite să se întoarcă la Craiova pentru că aveau pacienţi programaţi a doua zi.

”Dacă ar fi răspuns la mesaje, dacă ar fi trimis pe cineva, dacă ar fi dat măcar un semn, cât de mic, probabil ar fi trecut mai uşor!! Şi dacă ar fi avut o anticameră în care să putem aştepta, nu holul ăla absolut sinistru, nezugrăvit de zeci de ani, în care frigul te cuprinde după primele cinci minute de aşteptare..e de fapt casa scărilor...nu e un hol. Ni se spune că trebuie să avem răbdare.. alţii bântuie pe aici de ore bune. Singura alinare sunt cele două colege ce au dorit să fie alături de mine, aici..deşi amândouă ar fi avut, cu siguranţă, ceva mai bun de făcut..mă uit la ele cum tremură, din solidaritate, lângă mine..e prima dată când le văd în realitate”, scria Livia Davidescu.

Medicul a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că întâlnirea fusese stabilită pentru ora 16.30, dar ministrul Sorina Pintea nu a mai răspuns la telefon şi nici nu a mai venit la întâlnire.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, a declarat pentru MEDIAFAX că nu ştie dacă cei trei medici aveau o întâlnire cu Sorina Pintea.

”Doamnele au fost ieri, au fost trei doamne doctoriţe. Au depus un document la cabinetul Ministrului Sănătăţii, cu 1.000 de semnături şi el a fost dat în lucru Direcţiei de specialitate. Deja este dat în lucru. Nu ştiu dacă a fost o întâlnire sau trebuia să fie o întâlnire. (...) Nu ştiu dacă aveau sau nu întâlnire cu doamna ministru. Doamna ministru a fost într-o delegaţie oficială, de la ora 11.00 a coborât din avion şi s-a dus direct la şedinţa de Guvern, după care a venit direct în conferinţă de presă. Nu ştiu dacă doamnele au avut sau nu întrevedere cu doamna ministru. (...) Nu ştiu dacă dânsele au avut solicitare pentru întrevedere cu doamna ministru”, spunea purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

"Ce poate determina un ministru să ne cheme de la sute de km şi să nu vină?"

Medicul Livia Davidescu alături de două colege a povestit pe Facebook experienţa trăită.

"Sunt atât de obosită încât, pur si simplu, nu pot să înlătur din capul meu întrebarea obsesivă <De ce?>. Ce poate determina un ministru să ne cheme de la câteva sute de kilometri şi apoi să nu te mai primească? Ce motivaţie interioară sau ce factor exterior poate declanşa această reacţie? Aceasta încîălcare (fără precedent, zice-se) a protocolului şi politeţei? Încerc să găsesc o explicaţie în textul memoriului, pe care din fericire l-am înregistrat la secretariat prin bunăvoinţa domnilor secretari de acolo. Nişte tineri de toată isprava, care au făcut tot posibilul să ne facă aşteptarea mai plauzibilă. Au încercat până în cea din urmă clipă să ne reţină.. să ne explice că doamna ministru a revenit la serviciu abia azi. Nu prea pricep ei ce e cu noi, căci memoriul are ataşată lista de 2000 de aderenţi (...)”, scrie mdicul.

Potrivit postării, după ora 17, ora stabilită cu ministrul Sănătăţii pentru întâlnire, ”clipele au trecut cumplit de greu”: ”Dacă ar fi răspuns la mesaje, dacă ar fi trimis pe cineva, dacă ar fi dat măcar un semn, cât de mic, probabil ar fi trecut mai uşor!! Şi dacă ar fi avut o anticameră în care să putem aştepta, nu holul ăla absolut sinistru, nezugrăvit de zeci de ani, în care frigul te cuprinde după primele cinci minute de aşteptare..e de fapt casa scărilor...nu e un hol. Ni se spune că trebuie să avem răbdare.. alţii bântuie pe aici de ore bune. Singura alinare sunt cele două colege ce au dorit să fie alături de mine, aici..deşi amândouă ar fi avut, cu siguranţă, ceva mai bun de făcut..mă uit la ele cum tremură, din solidaritate, lângă mine..e prima dată când le văd în realitate”.

Medicul Livia Davidescu scrie că cele două colege ale ei au vut să plece după prima jumătate de oră de aşteptare şi de tăcere.

”Le înţeleg..e absolut umilitor ce se întâmplă. Dar avem o datorie faţă de cei 2.000 de medici ce au semnat ca gărzile sa fie vechime. Eu una nu vreau să plec..chiar nu vreau..de va fi să stau până la 12 în minister, tot o să vreau să o văd pe Doamna Ministru. Din solidaritate, acceptă ... iar minutele trec greu, căci afară s-a întunecat, iar frigul e din ce în ce mai intens..deja a trecut o oră.. niciun mesaj, nicio vorbă! Nici măcar nu pot gândi.. aş fi vrut să o văd în alte condiţii. Nu aşa, aproape în şoc hipotermic şi cu simptome clare de hipoglicemie! Le gonesc acum eu pe fete..dar nu vor să plece. Au rămas pentru mine şi pentru cei 2.000 de colegi. Mai trece o jumătate de oră.. ca un fulger, îmi trece prin cap că ultimul tren nu ştiu când pleacă..nu pot rămâne ..pacienţii sunt programaţi de vreo 3 luni!! (...) Mai am o oră până la tren..trebuie să plec!", a scris Livia Davidescu

Medicul a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, că întâlnirea fusese stabilită pentru ora 16.30, dar ministrul Sorina Pintea nu a mai răspuns la telefon şi nici nu a mai venit la întâlnire. De aceea, împreună cu două colege de la Craiova a fost nevoită să aştepte în frig timp de o oră şi jumătate.

”Deşi a spus că va veni la întâlnire, ministrul nu a mai apărut. Am aşteptat în frig cam o oră jumătate. După care am fost nevoite să plecăm, pentru că aveam tren. Îmi asum ce am scris. Şi eu, şi colegele mele", a declarat medicul din Craiova.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore, a declarat pentru MEDIAFAX că nu ştie dacă cei trei medici aveau o întâlnire cu Sorina Pintea.

”Doamnele au fost ieri, au fost trei doamne doctoriţe. Au depus un document la cabinetul Ministrului Sănătăţii, cu 1.000 de semnături şi el a fost dat în lucru Direcţiei de specialitate. Deja este dat în lucru. Nu ştiu dacă a fost o întâlnire sau trebuia să fie o întâlnire. (...) Nu ştiu dacă aveau sau nu întâlnire cu doamna ministru. Doamna ministru a fost într-o delegaţie oficială, de la ora 11.00 a coborât din avion şi s-a dus direct la şedinţa de Guvern, după care a venit direct în conferinţă de presă. Nu ştiu dacă doamnele au avut sau nu întrevedere cu doamna ministru. (...) Nu ştiu dacă dânsele au avut solicitare pentru întrevedere cu doamna ministru”, a spus purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici