Experienţe inedite de Sărbători: Crăciun pe hoteluri plutitoare în Delta Dunării sau Revelion pe plaja din Constanţa

Deşi sărbătorile de iarnă sunt asociate cu vacanţele la munte, Dobrogea poate fi o gazdă primitoare care oferă experienţe inedite. Iubitorii de natură au la dispoziţie „hoteluri plutitoare” în Delta Dunării, oferte de sărbători cu vin fiert pe plajă sau pot închiria pensiuni în Vama Veche.

1028 afișări
Imaginea articolului Experienţe inedite de Sărbători: Crăciun pe hoteluri plutitoare în Delta Dunării sau Revelion pe plaja din Constanţa

Experienţe inedite de Sărbători: Crăciun pe hoteluri plutitoare în Delta Dunării sau Revelion pe plaja din Constanţa

Şi anul acesta, site-urile de specialitate abundă în anunţuri cu oferte pentru serile de Crăciun şi Revelion, care mai de care mai atractive şi interesante, pentru toate gusturile şi buzunarele. De pe plaja din Vama Veche şi până pe hotelurile plutitoare din Delta Dunării, fiecare cuplu, familie sau grup de prieteni îşi poate găsi o ofertă potrivită pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă.

O propunere inedită vine din Delta Dunării, acolo unde organizatorii pun la dispoziţia iubitorilor de natură două „hoteluri plutitoare”.

Ambarcaţiunile au o capacitate de 18 persoane fiecare, iar oferta se adresează doar grupurilor, care vor beneficia de condiţii de patru stele. Preţul va fi pe măsură: 250 de euro/persoană pentru trei zile, iar bucatele servite sunt tradiţionale din Delta Dunării, cu meniuri 70% conţinând preparate din peşte, combinate cu legume şi fructe proaspete. De pe masă nu vor lipsi ciorba de peşte, saramura de crap, somn la grătar, ştiucă umplută, icre de crap sau de ştiucă, pui de baltă sau scrumbii la grătar.

Tot în inima Deltei, turiştii sunt aşteptaţi, în schimbul a 169 de euro/persoană, să petreacă trei nopţi în Sfântu Gheorghe, unde cei mici sunt aşteptaţi cu cadouri sub brad. Sosirea invitaţilor se face în Ajun, atunci când aceştia sunt aşteptaţi cu preparate tradiţionale. De Crăciun gazdele pregătesc un prânz festiv, iar apoi invitaţii sunt aşteptaţi la malul mării cu vin fiert, după care servesc o cină tradiţională în timp ce ascultă programul de colinde şi muzică specifică sărbătorilor de iarnă.

A doua zi de Crăciun este organizată o cină pescărească, iar seara este animată de un DJ. Invitaţii primesc un lunch box în ziua plecării, iar pe toată perioada sejurului au loc proiecţii de filme în cinematograful locaţiei. Invitaţii au acces gratuit la centrul de distracţie cu mese de biliard şi tenis de masă, jocuri de cărţi, table sau darts, locul de joacă pentru copii şi spa cu saună uscată, cinematograf şi sală de fitness.

Mai la sud, în Constanţa, turiştii care iubesc marea mereu schimbătoare, colorată diferit de la oră la oră, se pot bucura de oferte atractive în hoteluri de 3 şi 4 stele pentru sejururi cuprinse între 2 şi 4 nopţi de cazare. Organizatorii au pregătit, pe lângă cinele festive de Crăciun şi de Revelion, şedinţe de masaj, decoruri deosebite şi programe de distracţie sau colinde. Preţurile ofertelor scad doar rareori sub 1.300 de lei, dar depăşesc lejer 2.000 lei pentru un sejur.

Spre exemplu, o ofertă de Revelion, pentru două persoane, la un hotel de 5 stele din staţiunea Mamaia, costă 4.000 de lei pentru 3 nopţi. În pachet sunt incluse micul dejun, prânzul şi cina, o cină festivă de Revelion, muzică live, foc de artificii şi acces la sala de fitness. La achiziţionarea pachetului, turiştii primesc vouchere cadou cu reduceri pentru un sejur petrecut în diverse alte perioade ale anului la acelaşi hotel sau pentru diverse servicii de înfrumuseţare.

Iar dacă turiştilor nu le sunt pe plac nici sălbăticia Deltei, nici priveliştea mării de pe promenada din Mamaia, atunci se pot refugia la Vama Veche. Cu pereche sau fără, alături de grupul de prieteni sau însoţiţi de familie, turiştii pot închiria mai multe vile pentru a-şi petrece sărbătorile de iarnă aproape de mare. Faţă de alţi ani, în staţiune funcţionează non-stop câteva pub-uri, iar ofertele de Crăciun şi Revelion nu lipsesc, dar nici numeroase nu sunt.

În Vama Veche turiştii au ocazia să închirieze pensiuni în integralitate şi pot organiza party-uri private. Închirierea unei pensiuni variază între 700 de lei şi 1500 lei/noapte. Cele mai multe dintre pensiunile deschise de Crăciun şi Revelion nu includ cine festive sau mic dejunuri şi prânzuri, ci doar pun cazarea la dispoziţia turiştilor, care îşi pot pregăti singuri, însă, mâncărurile preferate. Preţurile pentru o noapte de cazare în Vama Veche pornesc de la 90 de lei şi pot ajunge până la 250 de lei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dobrogea,
sărbători,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici