Explozia de la Maternitatea Giuleşti ar fi fost declanşată de un scurtcircuit

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) vor prelua cazul exploziei de la Maternitatea Giuleşti, care ar fi fost produsă de un scurtcircuit în Secţia de Terapie Intensivă pentru nouă-născuţi, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

173 afișări
Imaginea articolului Explozia de la Maternitatea Giuleşti ar fi fost declanşată de un scurtcircuit

Explozia de la Maternitatea Giuleşti ar fi fost declanşată de un scurtcircuit (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Procurorii prezenţi la Maternitatea Giuleşti fac cercetare la faţa locului pentru a stabili cauzele producerii exploziei.

Acolo este şi Marius Iacob, procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care va prelua cazul.

Explozia ar fi fost declanşată de un scurtcircuit, probabil de la o improvizaţie de alimentare a aerului condiţionat, respectiv de la neizolarea a două fire, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Conexiunea respectivă trecea prin spatele unui dulăpior din lemn care, din cauza căldurii s-a încins şi în final a început să ardă mocnit, ceea ce a declanşat incendiul.

Primele victime au fost trei copii cu probleme cardiorespiratorii.

Zona a fost izolată urmând ca specialiştii să înceapă, marţi, realizarea unei expertize care să stabilească exact cauzele producerii exploziei, conform surselor citate.

Acestea au precizat că incendiul nu s-ar fi produs dacă respectiva cameră ar fi fost supravegheată.

Prin anchetă, procurorii trebuie să stabilească dacă este un caz de neglijenţă, de ce nu supravegheta nimeni camera, cine a făcut improvizaţia electrică şi cine a aprobat-o.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici