Explozie a unui proiectil în Iaşi: Doi copii au fost răniţi

Doi copii de şase şi 12 ani au fost răniţi, joi seară, în urma exploziei unui proiectil pe care l-au găsit pe un deal de la marginea comunei ieşene Balş, minorii fiind transportaţi la spital.

329 afișări
Imaginea articolului Explozie a unui proiectil în Iaşi: Doi copii au fost răniţi

Explozie a unui proiectil în Iaşi: Doi copii au fost răniţi (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, Silvia Spiridon, este vorba despre un proiectil calibru 76 milimetri, incidentul având loc în jurul orei 18.00.

Ea a spus că cei doi copii sunt răniţi, fiind transportaţi la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" din Iaşi.

"Unul dintre copii are o plagă abdominală, iar celălalt o plagă la picior. Ei sunt conştienţi şi se află în afara oricărui pericol", a spus Silvia Spiridon.

Martori ai incidentului spun că micuţii au găsit proiectilul pe dealul de la marginea localităţii Balş şi s-ar fi jucat cu el, iar muniţia a explodat.

La ora transmiterii acestei ştiri, o echipă de pirotehnişti se află la faţa locului, împreună cu jandarmi şi poliţişti.

Acesta este cel de-al doilea caz petrecut în judeţul Iaşi, după ce, în urmă cu câteva luni, doi copii au fost grav răniţi în localitatea Bălţaţi, după ce un proiectil pe care l-au găsit pe un câmp a explodat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici