Explozie într-o galerie subterană din Buzău, şase muncitori sunt răniţi

Cei nouă muncitori surprinşi de explozia produsă, duminică seară, într-o galerie subterană din localitatea buzoiană Nehoiaşu au fost scoşi la suprafaţă, şase dintre ei fiind răniţi şi transportaţi de urgenţă la Spitalul Orăşenesc Nehoiu.

54 afișări
Imaginea articolului Explozie într-o galerie subterană din Buzău, şase muncitori sunt răniţi

Explozie într-o galerie subterană din Buzău, nouă muncitori sunt prinşi înauntru

Potrivit şefului Inspectoratului Judeţean de Poliţie Buzău, comisarul şef Viorel Ştefu, cei nouă muncitori surprinşi de explozie în galeria subterană au fost salvaţi, fiind aduşi la suprafaţă de către echipe de salvatori ale societăţii la care erau angajaţi, respectiv Hidroconstrucţia S.A.

Conform sursei citate, şase dintre muncitori sunt răniţi, starea a trei dintre ei fiind gravă. Toţi au fost transportaţi cu ambulanţele la Spitalul Orăşenesc Nehoiu, unde la ora transmiterii acestei ştiri primesc îngrijiri medicale.

Cei nouă muncitori lucrau, duminică seară, într-o galerie subterană care urmează să facă legătura cu barajul Surduc, iar pentru a înainta cu lucrarea şi a debloca rocile lucrătorii au pus explozivi.

Deflagraţia, care trebuia să fie una controlată, a fost neaşteptat de puternică, suflul acesteia rănindu-i pe şase dintre ei. Iniţial, şeful Poliţiei Buzău afirma că în urma exploziei au fost răniţi toţi cei nouă muncitori care se aflau în subteran.

Zona este izolată de pompieri şi jandarmi, însă autorităţile spun că nu există riscul producerii unei noi explozii sau a unui incendiu.

La faţa locului este aşteptat şi prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu, precum şi un procuror care să cerceteze cauzele exploziei din galeria subterană.

O acumulare de gaze nedetectată de aparate, posibilă cauză a exploziei

Directorul societăţii Hidroconstrucţia, care executa lucrarea din subteran, a declarat că artificierii care au provocat explozia controlată erau unii foarte buni şi că este exclusă varianta ca aceştia să fi folosit o cantitate prea mare de explozibil.

"Cel mai probabil a fost vorba despre o acumulare de gaze pe care aparatele nu au detectat-o", a spus Dumitraşcu.

El a precizat că muncitorii nu vor mai avea acces în galerie până când nu vor fi elucidate cauzele exploziei, iar zona a fost asigurată cu o plasă.

La rândul său, prefectul judeţului Buzău, Paul Beganu, a spus că, cel mai probabil, deflagraţia a avut loc din cauza unei pungi de gaz care nu a fost detectată. El a precizat că această explozie a avut loc imediat după deflagraţia controlată.

Prefectul a spus că galeria a fost închisă în urma exploziei, care a distrus porţiuni din tuburile de aeraj, şi că în cursul zilei de luni urmează să fie făcute verificări în subteran.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici