EXPLOZIE într-un bloc din Floreşti, 16 apartamente au fost afectate

O explozie puternică a avut loc, în noaptea de luni spre marţi, într-un bloc din localitatea clujeană Floreşti, 16 apartamente fiind afectate, iar şase maşini avariate, fără a exista victime.

2316 afișări
Imaginea articolului EXPLOZIE într-un bloc din Floreşti, 16 apartamente au fost afectate

Cluj: Explozie într-un bloc din Floreşti, 16 apartamente au fost afectate

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj, Andrei Biriş, a declarat, marţi, că explozia care a afectat 16 apartamente dintr-un bloc din Floreşti a fost cauzată de o acumulare de gaze, însă nu s-a stabilit deocamdată ce a dus la această acumulare.

El a spus că pagubele nu au fost evaluate încă, dar că două apartamente au fost distruse, pereţii acestora fiind dislocaţi.

Celelalte 14 locuinţe au suferit pagube mai mici, respectiv geamuri sparte, uşi rupte, pereţi crăpaţi şi mobilier distrus.

Specialiştii urmează să stabilească dacă explozia a afectat structura de rezistenţă a imobilului şi dacă se mai poate locui în clădire.

La locul deflagraţiei se află mai multe echipe de la E. On Gaz şi de la Inspectoratul de Stat în Construcţii, care lucrează la evaluarea pagubelor şi la stabilirea cauzelor exploziei.

Viceprimarul comunei Floreşti, Victor Pop, a declarat că dacă va fi necesar autorităţile le vor asigura cazarea familiilor afectate.

"Îi vom ajuta pe oamenii afectaţi de explozie, dacă trebuie cazaţi, dacă au nevoie, le vom asigura cazarea, vom asigura paza zonei, evacuarea molozului, iar ulterior, în funcţie de situaţie, vom încerca să ajutăm la reconstrucţia locuinţelor", a spus Pop.

El a precizat că în blocul afectat de explozie - un imobil cu parter, trei etaje şi mansardă - locuiesc peste 60 de familii.

Prefectul de Cluj, Ioan Gheorghe Vuşcan, a declarat, la rândul său, că a fost reactivat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă din Floreşti şi că va avea loc o şedinţă de Consiliu Local (CL) după ce specialiştii vor face o evaluare a pagubelor.

"Este un dezastru acolo, am fost şi eu de dimineaţă la faţa locului. Din fericire, nu există victime omeneşti. După prima evaluare a pagubelor, CL Floreşti va lua primele măsuri pentru a-i ajuta pe oameni şi, dacă va fi nevoie, şi prin intermediul Prefecturii vom face o solicitare la Guvern ca oamenii să fie ajutaţi din fonduri pentru situaţii de urgenţă", a spus Vuşcan.

Conform sursei citate, unele apartamente erau cumpărate cu credit ipotecar, ceea ce înseamnă că erau asigurate, iar altele nu.

Locatarii blocului spun că nu au simţit miros de gaze în ultima perioadă.

Explozia a avut loc într-un imobil de pe strada Gheorghe Doja din localitatea Floreşti, în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 02.00, într-un apartament situat la parter. Potrivit reprezentanţilor ISU Cluj, explozia a fot urmată de un incendiu de mică amploare.

Un număr de 16 apartamente au fost avariate, iar şase maşini parcate în faţa imobilului au fost afectate de suflul exploziei, fără a exista victime.

Pompierii clujeni au intervenit cu două autospeciale şi o ambulanţă. Proprietara apartamentelui unde a avut loc explozia, o femeie care nu era acasă, fiind plecată la mănăstirea din Floreşti, a suferit un atac de panică în momentul în care a văzut ce s-a întâmplat, ea având nevoie de îngrijiri medicale.

În urma exploziei a fost oprită alimentarea cu gaz şi energie electrică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici