Exportul ilegal de lemn. Mai multe containere încărcate cu sute de metri cubi de lemn au fost confiscate în Portul Constanţa. În actele firmei figura cherestea

Mai multe containere încărcate cu sute de metri cubi de lemn au fost confiscate în ultimele zile în Portul Constanţa, a anunţat vineri Ministerul Mediului.

508 afișări
Imaginea articolului Exportul ilegal de lemn. Mai multe containere încărcate cu sute de metri cubi de lemn au fost confiscate în Portul Constanţa. În actele firmei figura cherestea

FOTO Ministerul Mediului

Sute de metri cubi de stejar au fost confiscate în Portul Constanţa. Firma care se pregătea să scoată lemnul din ţară deţinea documente completate cu date eronate, a anunţat Ministerul Mediului.

Inspectorii Gărzii Forestiere Constanţa, poliţiştii din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime şi specialiştii Biroului Vamal de Frontieră Constanţa au confiscat zilele acestea 12 containere pline cu lemn, deşi în documentele pregătite pentru export era menţionat faptul că ele sunt încărcate cu cherestea.

De asemenea, reprezentanţii Ministerul Mediului susţin că luni autorităţile au identificat aproximativ 182 de metri cubi de stejar în şapte containere maritime, deşi în documente figura o cantitate de cherestea.

În urmă cu patru zile, tot în portul Constanţa au fost identificate cinci containere, iar în urma controlului s-a găsit lemn prelucrat, semifabricat, deşi în documente figura o cantitate de aproximativ 130 metri cubi de cherestea.

„În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea de acte nereale, constând în folosirea la autoritatea vamală a documentelor vamale, de transport sau comerciale care se referă la alte mărfuri sau bunuri ori la alte cantităţi de mărfuri sau bunuri, potrivit Legii 86/2006”, transmite IPJ Constanţa.

Mărfurile, în valoare de aproximativ 100.000 de euro, au fost confiscate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici