Expoziţie inedită la Tecuci. Sunt expuse maşini de pompieri, folosite în urmă cu un secol

  • Maşinile timpului sunt expuse la Muzeul de Istorie Teodor Cincu din Tecuci.
  • Este vorba despre maşini de pompieri folosite în urmă cu peste o sută de ani.
  • Expoziţia a fost deschisă deoarece se împlinesc 92 de ani de la înfiinţarea Secţiei de Pompieri Tecuci.
893 afișări
Imaginea articolului Expoziţie inedită la Tecuci. Sunt expuse maşini de pompieri, folosite în urmă cu un secol

Expoziţie inedită la Tecuci. Sunt expuse maşini de pompieri, folosite în urmă cu un secol

Expoziţia de la Tecuci se numeşte „Misiunile Secţiei de Pompieri Tecuci între trecut şi prezent. 92 de ani de la înfiinţarea Secţiei de Pompieri Tecuci”. Vedeta expoziţiei este un model din anul 1905 Brush Self Propelld.

Potrivit reprezentanţilor muzeului tecucean, la sfârşitul secolului al XIX-lea, maşinile de pompieri erau dotate cu pompe din abur ce produse în Statele Unite ale Americii, Franţa, Marea Britanie şi Germania.

Modelul expus la Tecuci era propulsat cu abur şi avea o autonomie de o oră, având un motor în doi cilindri. Greutatea maximă era de 3,5 tone şi atingea o viteză maximă de 35 km/h. Modelul avea un echipaj de maximum şase pompieri.

Colecţia de la Tecuci conţine şi alte modele din perioada 1880-1980. Expoziţia poate fi vizitată de miercuri până duminică, intrarea este liberă, iar în interior se respectă regulile de protecţie anti Covid.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici