Extrădarea lui Radu Mazăre | Mihai Mazăre: Avocaţii au decis să sesizeze autorităţile franceze despre abuzul celor din Madagascar

Avocaţii lui Radu Mazăre, aflat în procedură de extrădare din Madagascar, au sesizat autorităţile franceze despre un presupus abuz la care fostul primar al Constanţei a fost supus, având în vedere că decizia extrădării nu a fost luată de un judecător, a precizat, pentru MEDIAFAX, Mihai Mazăre.

5559 afișări
Imaginea articolului Extrădarea lui Radu Mazăre | Mihai Mazăre: Avocaţii au decis să sesizeze autorităţile franceze despre abuzul celor din Madagascar

Extrădarea lui Radu Mazăre | Mihai Mazăre: Avocaţii au decis să sesizeze autorităţile franceze despre abuzul celor din Madagascar. Foto: Mihai Mazăre

„Avocaţii lui din Franţa, când au constatat în această dimineaţa abuzul care i s-a făcut de către autorităţile din Madagscar, au decis să sesizeze autorităţile franceze despre acest lucru. Nu ştim dacă acest lucru va avea ca rezultat oprirea tranzitării lui prin Franţa sau alte consecinţe juridice. Este acţiunea lor, conform legislaţiei franceze. Nu a cerut Radu Mazare azil politic în Franţa", a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihai Mazăre.

Radu Ştefan Mazăre este în custodia Poliţiei Române, au anunţat reprezentanţii instituţiei, precizând că întoarcerea fostului primar al Constanţei pe teritoriul României va avea loc luni.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că fostul primar al Constanţei va sosi pe Aeroportul Henri Coandă Bucureşti, luni seară, la ora 20.10, fiind posibil ca aeronava cu care vine Radu Mazăre să aibă escală la Paris.

Potrivit procedurilor, după ce este adus în ţară, fostul primar trebuie încarcerat şi apoi plasat în perioada de carantină de 21 zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici