Facturile la întreţinere au scos zeci de persoane în stradă (Video)

Câteva zeci de locatari din cartierul ANL "Constantin Brâncuşi" au ieşit în stradă, sâmbătă, pentru a protesta faţă de facturile la întreţinere, ei reclamând că în luna ianuarie au plătit la întreţinere de trei ori mai mult faţă de luna precedentă, fiind obligaţi să suporte pierderile din reţea.

171 afișări
Imaginea articolului Facturile la întreţinere au scos zeci de persoane în stradă (Video)

Facturile la întreţinere au scos zeci de persoane în stradă

Oamenii s-au adunat, sâmbătă dimineaţă, în faţa blocurilor din cartierul ANL "Constantin Brâncuşi", cerând să primească explicaţii pentru creşterea facturilor la întreţinere. Aceştia spun că, de exemplu, pentru un apartament de trei camere au plătit în ianuarie 700 de lei, deşi au centrale proprii.

Totodată, aceştia reclamă că şi între apartamente sunt diferenţe mari la plata întreţinerii.

Potrivit unui locatar din cartierul ANL, care stă într-un apartament de două camere, cu o suprafaţă de 54 de metri pătraţi, diferenţa dintre întreţinerea lunii ianuarie şi cea plătită pentru luna decembrie este de peste 300 de lei. Astfel, potrivit acestuia, în luna ianuarie, pentru întreţinere a plătit în total 610 lei, din care 370 de lei căldura, în timp ce în decembrie întreţinerea a fost de 289 de lei.

La faţa locului au venit reprezentaţi ai Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 6, care discută cu locatarii cartierului, precum şi forţe de ordine.

Directorul ADP Sector 6, Daniel Istrate, a declarat, pentru MEDIAFAX, că vina pentru creşterea facturilor la întreţinere aparţine exclusiv Distrigaz, care a facturat zece zile în plus din luna următoare.

Acesta a precizat că toate sumele trecute pe listele de întreţinere au explicaţie, respingând astfel acuzaţiile locatarilor care susţin că există sume pe aceste liste care nu sunt însoţite de explicaţii.

Video Stirileprotv.ro

Cartierul ANL "Constantin Brâncuşi", din sectorul 6 al Capitalei, a fost inaugurat în luna noiembrie 2005, fiind format din 22 de blocuri cu patru etaje (1.120 de apartamente), pentru construirea cărora ANL a investit 137,7 milioane de lei.

Din 1.120 de apartamente, 116 cu trei camere au fost destinate familiilor nevoiaşe mai numeroase. În restul locuinţelor - 752 de garsoniere şi 312 apartamente cu două camere - s-au mutat tineri căsătoriţi.

Locuinţele sunt administrate de primăria de sector, care a stabilit atunci care a stabilit nivelul chiriei în jurul a 10-15 euro pe lună. Beneficiarii repartiţiilor pot locui în aceste imobile pentru doar o perioadă de cinci ani cu acelaşi nivel al chiriei.

Repartizarea locuinţelor din acest cartier s-a aflat în centrul unui scandal, în vara anului 2005, întrucât patru consilieri locali PNL şi PD, mai mulţi directori din primărie şi rude ale responsabililor locali se aflau printre primele locuri, pe o listă de 1.180 de beneficiari.

Această listă de repartiţii a fost anulată de Consiliul Local al sectorului 6, care s-a întrunit în şedinţă extraordinară şi a abrogat hotărârea - votată de acelaşi consiliu, cu puţin timp înainte de schimbarea decizie.

Anularea hotărârii a fost decisă de Prefectura Capitalei, care a constat vicii de procedură privind aprobarea listei de repartiţii. Evaluarea dosarelor, analizarea acestora şi aprobarea listei de beneficiari s-a realizat de către Consiliului Local al sectorului 6, din care fac parte şi unii beneficiari ai locuinţelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici