Familia Elodiei Ghinescu a depus cerere pentru executarea silită a bunurilor lui Cristian Cioacă

Avocata familiei Ghinescu, Crina Radu, a depus la un executor judecătoresc cerere pentru executarea silită a bunurilor lui Cristian Cioacă în contul daunelor morale pe care fostul poliţist este obligat să le plătească familiei Elodiei prin sentinţa definitivă a Curţii de Apel Piteşti.

190 afișări
Imaginea articolului Familia Elodiei Ghinescu a depus cerere pentru executarea silită a bunurilor lui Cristian Cioacă

Cristian Cioacă (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Avocata Crina Radu a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX că în cursul zilei de marţi a depus la un executor judecătoresc de pe lângă Curtea de Apel Braşov o cerere de executare silită a bunurilor lui Cristian Cioacă în contul daunelor morale pe care acesta trebuie să le plătească familiei fostei sale soţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Crina Radu a precizat că a cerut executarea silită a sumei totale de 250.000 de euro. Din această sumă, 150.000 de euro reprezintă despăgubirile morale pentru mama Elodiei, Emilia Ghinescu, la care se adaugă 100.000 de euro daunele morale stabilite de Curtea de Apel Piteşti pentru fratele Elodiei, Robert Constantin Ghinescu.

Avocata familiei Ghinescu a mai spus că nu a putut cere executarea silită şi pentru suma stabilită de instanţă ca daune morale pentru fiul cuplului Cioacă-Ghinescu, întrucât bunica acesteia, Emilia Ghinescu, nu este reprezentantul legal al copilului.

Potrivit sentinţei Curţii de Apel Piteşti, Cristian Cioacă trebuie să plătească fiului său, Patrick-Matei Cioacă, 130.000 de euro daune morale pentru uciderea mamei sale.

"Executorul urmează să afle ce sume, conturi sau sume de bani mai are Cristian Cioacă şi să procedeze conform legii în astfel de situaţii” a spus Cina Radu.

În 18 iunie, poliţistul Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Piteşti la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în urmă cu şapte ani, pedeapsa fiind mai mică decât cea dată de Tribunalul Argeş, de 22 de ani de închisoare.

Prin aceeaşi sentinţă, magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis majorarea valorii daunelor morale pe care poliţistul trebuie să le plătească familiei Ghinescu.

Astfel, au majorat de la 100.000 de euro la 150.000 de euro despăgubirile pentru Emilia Ghinescu şi de la 50.000 de euro la 100.000 de euro despăgubirile pentru Robert Constantin Ghinescu, fratele Elodiei.

Totodată, au fost majorate despăgubirile reprezentând daune morale pentru Patrick-Matei Cioacă, fiul poliţistului şi al avocatei, de la 100.000 de euro la 130.000 de euro, stabilindu-se ca prestaţia periodică lunară acordată acestuia să fie achitată de Cioacă până la împlinirea de către copil a vârstei majoratului, iar după această dată până la finalizarea studiilor, dar nu mai târziu de împlinirea vârstei de 25 de ani.

Cristian Cioacă îşi execută pedeapsa la Penitenciarul Colibaşi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici