Familie cu un copil de un an, rătăcită pe un drum forestier, lângă Bran, recuperată de salvamontişti

O familie cu un copil de un an şi cinci luni s-a rătăcit, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona Fundăţica, lângă Bran, pe un drum forestier, ajungând cu maşina într-o râpă. Famililia a fost ajutată să coboare în siguranţă cu ajutorul jandarmilor montani şi a salvamontiştilor.

754 afișări
Imaginea articolului Familie cu un copil de un an, rătăcită pe un drum forestier, lângă Bran, recuperată de salvamontişti

Familie cu un copil de un an, rătăcită pe un drum forestier, lângă Bran, recuperată de salvamontişti (Imagine: Daciana Ilie/ Mediafax Foto)

Potrivit Salvamont Bran, familia, formată din doi adulţi cu vârstele de 32 de ani şi un copil de un an şi cinci luni, a solicitat ajutor prin serviciul de urgenţă 112, în jurul orei 22.00, după ce s-au rătăcit pe un drum forestier şi apoi au ajuns cu maşina într-o râpă.

În ajutorul turiştilor rătăciţi a pornit o echipă formată din cinci salvamontişti şi doi jandarmi montani, familia fiind coborâtă în siguranţă în localitatea Bran în cursul nopţii.

„Au venit după noi jandarmii montani şi Salvamont Bran şi ne-au scos din râpa în care am intrat cu maşina fără să vrem pentru că ne-am pierdut calea de urmat de la drumul naţional la pensiune. Fiind noapte, GPS-ul neindicând exact poziţia, am ajuns cu autoturismul într-o pantă abruptă care dădea spre un râu şi am rămas înţepeniţi acolo, eu soţia şi copilul mic“, a povestit turistul.

Aceasta a fost, practic, ultima intervenţie a Serviciului Salvamont Bran, care, începând cu data de 1 aprilie, din lipsă de finanaţare de la bugetul local, a fost desfiinţat.

Salvamontiştii au format o asociaţie cu care Primăria Bran a încheiat un contract pe perioadă determinată, fondurile necesare funcţionării fiind susţinute prin donaţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici