Familiile pot descoperi Oltenia de Sub Munte la Festivalul Licuricilor. Participarea este limitată

Asociaţia Kogayon, ONG specializat în educaţie de mediu şi managementul ariilor naturale protejate, alături de Agenţia de turism Globe 365 şi de Hanul Vatra din Costeşti, organizează Festivalul Licuricilor, primul eveniment din Oltenia de Sub Munte dedicat familiilor, care va avea loc în Satul Costeşti din judeţul Vâlcea, în perioada 6-9 iulie.

369 afișări
Imaginea articolului Familiile pot descoperi Oltenia de Sub Munte la Festivalul Licuricilor. Participarea este limitată

Familiile pot descoperi Oltenia de Sub Munte la Festivalul Licuricilor. Participarea este limitată

Participarea este limitată la 200 de persoane, iar biletele se pot achiziţiona de pe site-ul evenimentului şi pe pagina de Facebook a acestuia. Festivalul Licuricilor reprezintă o oportunitate pentru a promova Oltenia de sub Munte şi valorile sale locale, bazate pe conexiunea cu natura şi experienţele autentice.

Festivalul oferă o experienţă multidimensională, care combină distracţia şi descoperirea naturii cu explorarea culturii locale prin gastronomie, muzică şi poveşti specifice regiunii. 

Evenimentul se adresează publicului în căutare de experienţe autentice şi de cunoaştere a zonei. Participanţii vor avea parte de activităţi variate, de ateliere de gastronomie, drumeţii nocturne în pădure, proiecţii de film în aer liber, dar şi o serie de experienţe dedicate copiilor.

”Festivalul Licuricilor, cu motto-ul ”Lumina nopţilor de vară” este o ocazie încă rară în peisajul turismului românesc de a explora deopotrivă atât natura cât şi cultura locală timp de câteva zile într-un mix atent conceput. Este un festival dedicat familiilor cu copii pentru că unul dintre scopurile acestui eveniment este de a-i aduce pe cei mici mai aproape de natură, iar zona subcarpatică din Vâlcea, spre norocul nostru, este una dintre zonele în care natura, în continuare, se împacă foarte bine cu oamenii din comunitate.

Oltenia de sub Munte este o destinaţie ideală pentru un asemenea eveniment datorită atât  diversităţii elementelor de natură cât şi bogăţiei patrimoniului cultural. În cadrul festivalului oaspeţii vor fi implicaţi la modul cel mai activ şi relaxant în universul gastronomic oltenesc, iar cei mici se vor bucura de câteva experienţe de neuitat, precum ateliere de entomologie sau de o noapte la cort în poiana din apropierea pensiunii. Aşadar, vă aşteptăm cu mic cu mare în minunata Oltenie de sub Munte” , declară Cristi Pitulice, Managing Partner Globe 365.

Timp de trei zile, participanţii la Festivalul Licuricilor vor avea şansa să se bucure de ateliere tematice în mijlocul naturii, preparate culinare specifice zonei Olteniei de sub Munte, degustări de vinuri şi de băuturi din Oltenia la focuri de tabără, drumeţi tematice, dar şi un concert.

Începutul lunii iulie este perioada anului în care lumina licuricilor se poate vedea cu ochiul liber, iar în luminişurile din Oltenia de sub Munte populaţia acestora este sănătoasă şi impresionantă.  Cu acest prilej, organizatorii au creat un întreg context de cunoaştere şi descoperire a zonei, prin punerea în valoare a tradiţiilor locale.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici