Familiile rămase fără locuinţe în urma incendiului de la Turnu Severin vor primi case de la primărie

Primăria Drobeta Turnu Severin a identificat mai multe apartamente din fondul de necesitate, care vor fi atribuite celor opt familii rămase fără locuinţe în urma incendiului izbucnit luni după-amiază într-un bloc de trei etaje şi soldat cu moartea unei adolescente de 15 ani.

41 afișări
Imaginea articolului Familiile rămase fără locuinţe în urma incendiului de la Turnu Severin vor primi case de la primărie

Familiile rămase fără locuinţe în urma incendiului de la Turnu Severin vor primi case de la primărie (Imagine: Florin Buliga/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit viceprimarului municipiului Drobeta Turnu Severin, Mircea Grosu, cele opt familii ale căror locuinţe se aflau la mansarda imobilului afectat de incendiu vor primi alte apartamente din fondul de necesitate al primăriei, pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de Consiliu Local de miercuri fiind un astfel de proiect.

Până ca familiile respective să se mute în apartamentele din fondul de necesitate al Primăriei, ele au fost cazate la internatul Colegiului Tehnic "Domnul Tudor" din Drobeta Turnu Severin.

Aceeaşi sursă a mai precizat că se caută soluţii pentru găsirea fondurilor necesare refacerii blocului.

Între timp, pompierii au întocmit procese-verbale în care au fost trecute bunurile care se aflau în locuinţe şi care au fost distruse în incendiu, unii dintre locatari rămânând şi fără actele de identitate pe care nu au apucat să le ia când a izbucnit focul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mehedinţi, agent principal Andreea Dobre, ancheta poliţiştilor este în curs de desfăşurare.

"Se aşteaptă rezultatul necropsiei cadavrului tinerei şi comunicarea oficială cu privire la cauza incendiului stabilită de pompieri. Poliţiştii şi procurorul de caz vor stabili cine se face vinovat de producerea incendiului", a declarat Dobre.

Adolescenta care a decedat în incendiu era diagnosticată cu meningeo-encefalită şi handicap locomotor gradul întâi şi o avea ca însoţitor pe mama sa.

Vecinii le-au declarat anchetatorilor că în momentul în care a izbucnit focul tânăra era singură în apartament, fiind lăsată nesupravegheată de către mama sa. În funcţie de rezultatul anchetei, mama fetei ar putea răspunde pentru moartea fiicei sale, dar şi pentru pagubele provocate de incendiu.

Pompierii au stabilit marţi, în urma anchetei la faţa locului, că incendiul a fost determinat de "folosirea intenţionată a unei surse de aprindere" şi că a izbucnit din camera în care se afla adolescenta de 15 ani găsită carbonizată la trei ore după izbucnirea incendiului.

Un incendiu a izbucnit, luni după-amiază, la mansarda unui bloc de trei etaje din municipiul Drobeta Turnu Severin, peste 80 de locatari fiind evacuaţi.

La trei ore de la izbucnirea incendiului, echipele de intervenţie au găsit trupul carbonizat al unei adolescente de 15 ani care a rămas într-o cameră de la mansarda imobilului.

La intervenţia pentru stingerea incendiului au participat peste 70 de pompieri din cadrul ISU Mehedinţi şi 15 pompieri de la servicii private, intervenind cu opt autospeciale care au fost alimentate de mai multe ori de la un hidrant aflat la un kilometru şi jumătate distanţă de blocul afectat de flăcări.

Potrivit raportului întocmit de ISU Mehedinţi, flăcările au distrus mansarda pe o suprafaţă de aproape 300 de metri pătraţi, iar zece locuinţe din interiorul mansardei au fost afectate.

Primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, declara, luni, că imobilul, care a fost dat în folosinţă în luna noiembrie 2010, are o valoare de 200.000 de lei, în clădire fiind 12 apartamente şi 74 de garsoniere.

Edilul mai spunea că au rămas fără locuinţe aproximativ 20 de persoane din apartamentele situate la mansarda blocului unde a izbucnit incendiul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici