Incendiu la un bloc din Drobeta Turnu Severin. O adolescentă de 15 ani a fost găsită moartă - VIDEO

Un incendiu a izbucnit, luni după-amiază, la un bloc de trei etaje din municipiul Drobeta Turnu Severin, peste 80 de persoane fiind evacuate, iar la faţa locului se află mai multe echipaje de pompieri şi o ambulanţă.

200 afișări
Imaginea articolului Incendiu la un bloc din Drobeta Turnu Severin. O adolescentă de 15 ani a fost găsită moartă - VIDEO

Incendiu la un bloc din Drobeta Turnu Severin.O adolescentă de 15 ani a fost găsită moartă (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Echipele de intervenţie au găsit, luni, în jurul orei 18.20, la trei ore de la izbucnirea incendiului, trupul carbonizat al adolescentei de 15 ani care a rămas într-o cameră de la mansarda unde a izbucnit incendiul, într-un bloc de trei etaje din Drobeta Turnu Severin.

Potrivit maiorului Florentin Dragomir, adjunctul şefului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, trupul adolescentei de 15 ani a fost găsit de echipele de intervenţie în camera apartamentului de la mansardă, de unde, cel mai probabil, a izbucnit incendiul, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sursa citată a adăugat că, la ora actuală, incendiul este controlat de către pompieri, a fost localizat şi nu s-a extins la etajul al treilea al blocului, echipele de intervenţie acţionând în continuare cu apă pentru lichidarea focului.

La intervenţie au participat peste 70 de pompieri din cadrul ISU Mehedinţi şi 15 pompieri de la servicii private, intervenind cu opt autospeciale care au fost alimentate de mai multe ori de la un hidrant aflat la un kilometru şi jumătate distanţă de imobilul unde a izbucnit incendiul.

Primarul muniicpiului Drobeta Turnu Severin, Constantin Gherghe, a declarat că imobilul, care a fost dat în folosinţă în luna noiembrie 2010, are o valoare de 200.000 de lei, în clădire fiind 12 apartamente şi 74 de garsoniere.

Edilul a mai declarat că pagube s-au înregistrat la mansarda imobilului şi că se caută soluţii pentru ca locatarii să fie cazaţi până când vor fi reparate apartamentele afectate.

Trupul tinerei carbonizate va fi transportat la morga Spitalului Judeţean Mehedinţi, la faţa locului fiind şi criminalişti care vor ancheta împrejurările în care a decedat adolescenta.

Video Stirile Pro TV

Potrivit locatarilor care au fost evacuaţi din blocul afectat de flăcări, la ora actuală există pericolul producerii unei explozii în condiţiile în care în imobil există butelii de aragaz pe care oamenii nu au mai avut timp să le scoată în momentul în care au fost evacuaţi din apartamente.

Întrucât imobilul nu este acoperit cu ţiglă, ci cu tablă, operaţiunea de stingere a incendiului este mai dificilă întrucât apa ajunge mult mai greu în interiorul clădriii unde se manifestă flăcările.

Potrivit căpitanului Claudiu Balaure de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi, la faţa locului au ajuns 25 de pompieri cu patru autospeciale şi două scări, intervenţia acestora fiind îngreunată de vântul puternic.

El a precizat că pompierii au chemat alte două autospeciale în ajutor.

Imobilul din municipiul Drobeta Turnu Severin unde a izbucnit incendiul este construit de primărie şi a fost dat în folosinţă la începutul anului 2011. În acest bloc, care are trei etaje şi mansardă, locuiesc 84 de persoane.

Locatarii imobilului au fost evacuaţi.

Conform liderului Partidei Romilor "Pro Mehedinţi", Cornel Ionescu, în bloc se află o adolescentă de 15 care are un handicap.

Din primele informaţii, incendiul ar fi izbucnit din camera unde locuia fata, fiind vorba despre un apartament aflat la mansarda imobilului. Mai mulţi locatari au încercat să o salveze pe adolescentă, dar au fost împiedicaţi de flăcări, fiind nevoie de intervenţia pompierilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici