Fane Căpăţână, judecat într-un nou dosar, după ce s-a dat drept poliţist de la Antidrog

Interlopul Fane Căpăţână a fost trimis în judecată într-un nou dosar, pentru înşelăciune, uzurpare de calităţi oficiale şi uz de fals, după ce s-a dat drept poliţist de la Antidrog, el fiind deferit justiţiei, din acest motiv, şi în altă cauză.

495 afișări
Imaginea articolului Fane Căpăţână, judecat într-un nou dosar, după ce s-a dat drept poliţist de la Antidrog

Fane Căpăţână, judecat într-un nou dosar, după ce s-a dat drept poliţist de la Antidrog (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit anchetatorilor, la 28 decembrie 2013, Ştefan Dinu, zis Fane Căpăţână, aflat în parcarea Complexului Comercial "Dragonul Roşu", a abordat o persoană căreia i s-a recomandat ca fiind poliţist din structurile Antidrog, arătând o legitimaţie falsă. "În acest context, inculpatul i-a solicitat părţii vătămate C. M. C. să-i arate antebraţele pentru a verifica 'dacă se droghează', cerându-i, totodată, să scoată din buzunare bunurile pe care le avea asupra sa, ocazie cu care i-a sustras suma de 800 de lei", se arată într-un comunicat de marţi al Parchetului general.

La 9 ianuarie 2014, Fane Căpăţână a furat 60 de lei de la o altă persoană, abordată tot din postura de "poliţist", în incinta complexului "Dragonul Roşu". De această dată, interlopul i-a pretins victimei că trebuie controleze sumele de bani pe care aceasta le strângea pentru o asociaţie umanitară.

Dosarul va fi judecat de Judecătoria Cornetu, cu inculpatul în stare de arest preventiv.

La sfârşitul lunii ianuarie, Fane Căpăţână a fost trimis în judecată şi de procurorii Judecătoriei Sectorului 4, pentru uzurparea de calităţi oficiale şi furt calificat, tot din "postura" de poliţist la Antidrog.

În acest dosar, interlopul este acuzat că la 12 octombrie 2013, în zona Autogării Filaret din Bucureşti, a mers la un autoturism şi i-a spus şoferului că este poliţist de la Antidrog şi că trebuie să-i controleze maşina. Pentru a fi şi mai convingător, interlopul a arătat o legitimaţie falsă, iar apoi, cu ocazia "controlului", a furat de la şofer 100 de euro şi cartea de identitate.

La 6 martie 2013, Fane Căpăţână a fost eliberat condiţionat din Penitenciarul Bistriţa, unde ispăşea o pedeapsă de şapte ani pentru înşelăciune.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici