Fără ATV-uri pe pârtiile din Poiana Braşov

Primăria Braşov a elaborat un proiect de hotărâre prin care vrea să interzică circulaţia ATV-urilor, începând cu 1 februarie, pe pârtiile de schi şi de săniuş, precum şi în zonele verzi din Poiana Braşov.

261 afișări
Imaginea articolului Fără ATV-uri pe pârtiile din Poiana Braşov

Fără ATV-uri pe pârtiile din Poiana Braşov

Singurele ATV-uri care vor avea acces în aceste zone sunt cele care aparţin Jandarmeriei, Poliţiei, Salvamont sau a altor instituţii care au ca scop asigurarea unor servicii publice, se precizează în proiectul de hotărâre elaborat de Primăria Braşov şi care urmează să fie supus aprobării în şedinţa de săptămâna viitoare a Consiliului Local.

"Începând cu data de 1 februarie pe domeniul public, pârtiile de schi şi săniuş, zonele verzi şi pe amplasamentele şi drumurile forestiere aparţinând
proprietăţii publice a municipiului Braşov, din staţiunea turistică Poiana Braşov, se interzice accesul ATV-urilor indiferent de forma de înregistrare a acestora şi de scopul propus", se menţionează în documentul iniţiat de primarul George Scripcaru.

În expunerea de motive a proiectului de hotărâre se menţionează că ATV-urile constituie "un factor de stres şi nesiguranţă" pentru turiştii care vin în
Poiană pentru a se relaxa. În raportul de specialitate care însoţeşte proiectul se precizează că, din experienţa anilor trecuţi, se demonstează că ATV-urile au prezentat o constantă problemă în Poiana Braşov din cauza neînregistrării lor legale, a zgomotului pe care îl produc şi a pericolului pentru turişti.

ATV-urile legal înmatriculate pot circula cu respectarea legislaţiei în vigoare privind circulaţia pe drumurile publice, însă nu în zonele specificate din Poiană.
Cei care vor încălca prevederile hotărârii, în cazul în care va fi aprobată de CL, vor fi sancţionaţi cu amenzi între 1.500 lei şi 3.000 lei şi cu reţinerea vehiculelor în custodie până la achitarea amenzii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici