Fără ATV-uri şi motociclete pe falezele din sudul litoralului

Primarul municipiului Mangalia, Mihai Claudiu Tusac, a iniţiat un proiect de hotărâre privind interzicerea accesului autoturismelor, ATV-urilor, motocicletelor şi vehiculelor tip Moped pe falezele din staţiunile din sudul litoralului.

727 afișări
Imaginea articolului Fără ATV-uri şi motociclete pe falezele din sudul litoralului

Fără ATV-uri şi motociclete pe falezele din sudul litoralului

Astfel, conform proiectului, persoanelor fizice care încalcă aceste prevederi li se vor aplica sancţiuni contravenţionale între 100 - 200 lei, iar pentru persoanele juridice între 200 - 400 lei. Vor face excepţie de la aceste prevederi autovehiculele care au obţinut o autorizaţie de circulaţie emisă de Direcţia Tehnică a primăriei, autovehicule care desfăşoară activităţi de interes public sau cu caracter social cu avizul Primăriei, Salvare, Pompieri, Poliţie.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Mangalia, această măsură este menită "să îmbunătăţească activităţile turistice şi să sporească confortul turiştilor sosiţi în municipiul Mangalia în sezonul estival, precum şi a cetăţenilor municipiului Mangalia".

Tot prin acelaşi proiect de hotărâre se interzice lăsarea câinilor nesupravegheaţi sau nelegaţi şi plimbarea acestora fără lesă şi botniţă, lăsarea câinilor nesupravegheaţi pe spaţiile verzi, precum şi murdărirea străzilor şi trotuarelor cu excremente de câini. Cei ce îşi lasă câinii nesupravegheaţi în spaţiul public pot primi sancţiuni contravenţionale între 100 - 500 lei.

De asemenea, primarul Mangaliei, a mai iniţiat un proiect de hotărâre prin care se interzice deplasarea cortegiilor funerare în cadrul ritualurilor de înmormântare prin oraş şi staţiunile turistice în perioada sezonului estival, 1 mai - 15 septembrie.

"Deplasarea cortegiilor funerare prin oraş şi staţiuni determină o stare de disconfort a populaţiei şi în special a turiştilor sosiţi pe litoral în timpul sezonului estival, îndeosebi în zonele destinate locuinţelor, agrementului, recreerii, odihnei şi tratamentului, generând întristare, nemulţumire atât cetăţenilor din Mangalia cât şi turiştilor", a precizat Mihai Claudiu Tusac.

O dezbatere publică pe marginea acestui proiect va avea loc în data de 1 august, la sediul Primăriei Mangalia.

Primarul motivează iniţierea acestor măsuri ca fiind benefice pentru dezvoltarea unui turism în concordanţă cu normele europene şi protecţia turiştilor aflaţi pe litoral, protecţia şi conservarea diversităţii biologice, peisagistice, arheologice a zonei de sud a litoralului românesc al Mării Negre.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici