Faţada unui bloc din Colentina s-a desprins - VIDEO

Asociaţia de proprietari a unui bloc din Şoseaua Colentina a fost amendată cu 7.000 de lei pentru că nu a întreţinut faţada imobilului, după ce sâmbătă s-a desprins o bucată de tencuială, precum şi cu 20.000 de lei pentru cheltuieli de evacuare a molozului.

258 afișări
Imaginea articolului Faţada unui bloc din Colentina s-a desprins - VIDEO

Faţada unui bloc din Colentina s-a desprins (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Biroului de presă al Primăriei Sectorul 2, sâmbătă, în jurul orei 9.00, locatarii unui bloc din Şoseaua Colentina au observat că stătea să se desprindă o bucată de tencuială de pe faţada imobilului şi au chemat pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, care au îndepărtat tencuiala periculoasă.

După o oră, un echipaj al poliţiei comunitare din sectorul 2 au observat o altă bucată de tencuială a faţadei aceluiaşi imobil, de la nivelul etajului şapte care urma să se desprindă şi iar au solicitat intervenţia pompierilor.

După a doua intervenţie a acestora, la intervat de o oră, mai mulţi metri pătraţi de tencuială au căzut lângă bloc, însă nu s-au înregistrat pagube materiale şi nici victime.

La faţa locului s-au deplasat primarul Sectorul 2 Neculai Onţanu, reprezentaţi ai inspectoratului de stat în construcţii, pompieri şi muncitori de la firma de salubrizare Supercom, care au luat molozul.

Potrivit Primăriei Sectorului 2, asociaţia de proprietari a blocului 105, de pe Şoseaua Colentina 64, a fost amendată cu 7.000 de lei de inspectorii de stat în construcţii, în baza Legii 10 din 1995 privind calitatea în construcţii, care prevede că proprietarii de imobile sunt răspunzători de întreţinerea imobilului şi de prevenire a accidentelor.

Video Stirileprotv.ro

În plus, primarul Onţanu a dispus ca Asociaţia să plătească şi 20.000 de lei, pentru operaţiunile de degajare şi transport până la groapă a molozului.

În jurul orei 13.00, acţiunile de degajare a tencuielii căzute pe trotuarul şi zona verde s-au încheiat.

Ulterior Primăria, inspectorii de la primărie şi pompierii au făcut o primă evaluare a tencuielii rămase pe bloc pentru a indentifica dacă mai există astfel de bucăţi de tencuială care s-ar putea desprinde.

Blocul a fost construit în 1977 şi nu a beneficiat de lucrări de întreţinere a faţadei. Totodată, Asociaţia de proprietari a făcut solicitare pentru înscrierea blocului în programul de reabilitare termică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici