Federaţia Educaţiei Naţionale susţine Pactul naţional pentru educaţie

Federaţia Educaţiei Naţionale (FEN) susţine Pactul naţional pentru educaţie, apreciind că acesta este un angajament politic aşteptat de 18 ani, care va crea premisele depolitizării structurilor administrative din învăţământ.

13 afișări
Imaginea articolului Federaţia Educaţiei Naţionale susţine Pactul naţional pentru educaţie

Federaţia Educaţiei Naţionale susţine Pactul naţional pentru educaţie

În opinia FEN, acest pact va avea ca efecte stabilirea şi punerea în practică a unei strategii pe termen mediu şi lung care să restabilească ordinea logică de restructurare şi modernizare a învăţământului românesc şi adoptarea unei legislaţii coerente şi armonizate, adecvată strategiei convenite.

"Educaţia devine în mod real preocuparea prioritară a întregii clase politice, nu mai poate fi confiscată de nicio tabără politică şi implicit aceasta va crea premisele depolitizării structurilor administrative din Educaţie", se arată într-un comunicat al FEN.

Potrivit FEN, prin semnarea acestui pact, cei care au menţinut blocajul reformei în Educaţie au primit o "lovitură mortală", aceasta explicând reacţiile unor grupuri de interese care şi-au văzut în acest fel ameninţate afacerile dezvoltate "pe spatele şcolii româneşti".

"Structurile «clasice» care controlează şi menţin blocajul reformei Educaţiei suferă o lovitura mortală; aceasta explică şi reacţiile furibunde ale «trompetelor» acestor structuri şi grupuri de interese care-şi simt ameninţate afacerile pe spatele Şcolii româneşti", se mai arată în comunicat.

FEN susţine că va participa la elaborarea acestei strategii şi va veghea la aplicarea şi respectarea pactului de către toate părţile semnatare, apreciind că "marele campion, câştigător al acestui eveniment istoric pentru Educaţie este România".

Reprezentantii partidelor politice au semnat, miercuri, Pactul naţional pentru educaţie iniţiat de preşedintele Traian Băsescu săptămâna trecută.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici