Federaţia Părinţilor, despre vacanţa elevilor: Nu va reduce mobilitatea, ci o va intensifica

  • Federaţia Naţională a Părinţilor nu este de acord cu propuneea autorităţilor ca toţi elevii să se afle în vacanţă şcolară, începând de luni.
  • „Faptul că toţi elevii se vor afla în vacanţă nu va conduce la o reducere a mobilităţii ci, din contră, o va intensifica”, susţin părinţii.
1394 afișări
Imaginea articolului Federaţia Părinţilor, despre vacanţa elevilor: Nu va reduce mobilitatea, ci o va intensifica

Sursa foto: Mediafaxfoto

„Oricât ne-am strădui, nu înţelegem considerentele care au stat la baza luării unei asemenea hotărâri, cum de s-a ajuns la concluzia că o asemenea măsură ar urma să fie de folos la încetinirea evoluţiei situaţiei pandemice la nivel naţional, fără a se lua în calcul impactul şi consecinţele aplicării unei astfel de decizii”, susţine Federaţia Naţională a Părinţilor, într-un comunicat.

Reprezentanţii părinţilor consideră că o vacanţă în mijlocul primului semestru şcolar înseamnă o întrerupere bruscă a ritmului de învăţare al elevilor, anulându-se, practic, tot efortul depus de dascăli de la începutul anului şcolar.

„Faptul că toţi elevii se vor afla în vacanţă nu va conduce la o reducere a mobilităţii ci, din contră, o va intensifica. Modificarea calendarului anului şcolar prin prelungirea duratei cursurilor în vară va perturba şi va face imposibilă desfăşurarea întregului calendar de activităţi din perioada iunie-august 2022: Evaluarea Naţională şi Bacalaureatul (pentru care va fi, cu siguranţă, nevoie de sesiuni speciale), examenele de titularizare şi definitivat, mobilitatea cadrelor didactice etc. În plus, decalarea calendarului examenului de bacalaureat, îi va pune în imposibilitatea de a se încadra în calendarul internaţional pe absolvenţii care doresc să studieze la universităţi din străinătate”, se mai arată în comunicat.

Reprezentanţii Federaţiei susţin că, prin eliminarea opţiunii educaţiei online, Ministerul Educaţiei condamnă toţi elevii din România la ignoranţă, fără nicio bază şi justificare ştiinţifică. Conform acestora, abordarea Ministerului este discriminatorie faţă de elevi şi familiile lor care au investit în dispozitive pentru cursuri online şi faţă de copleşitoarea majoritate a şcolilor din România care au acces la internet şi tablete distribuite copiilor, cu contracte în derulare la operatorii de telefonie mobilă.

„Domnule Preşedinte, sunteţi principalul garant al unei Românii în care copiii acestei naţiuni să aibă un viitor bazat pe educaţia primită în anii de şcoală, o Românie pe care ne-o dorim, cu toţii, educată şi prosperă. De aceea, ca părinţi profund îngrijoraţi de viitorul copiilor lor şi, implicit, al ţării, vă rugăm să analizaţi cu toată seriozitatea şi responsabilitatea funcţiei pe care o deţineţi, semnalul nostru”, îi cer reprezentanţii părinţilor şefului statului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici