Federaţia Sanitas va protesta pe 1 februarie în Piaţa Victoriei

  • Federaţia Sanitas va protesta pe 1 februarie în Piaţa Victoriei, solicitând autorităţilor realizarea unei strategii naţionale de investiţii în sistemul sanitar
  • Sindicaliştii mai cer raportarea sporurilor la salariul de bază aflat în plată
228 afișări
Imaginea articolului Federaţia Sanitas va protesta pe 1 februarie în Piaţa Victoriei

Federaţia Sanitas va protesta pe 1 februarie în Piaţa Victoriei, solicitând autorităţilor realizarea unei strategii naţionale de investiţii în sistemul sanitar, atât în infrastructura spitalicească, cât şi în resursa umană, pentru a evita tragedii precum cea de la Institutul Matei Balş.

„În ziua în care aniversează 31 de ani de activitate sindicală, pe data de 1 februarie 2021, membrii Consiliului Naţional al Federaţiei SANITAS din România se vor afla în Piaţa Victoriei, în intervalul orar 12.00 – 13.00, pentru a susţine drepturile celor peste 100.000 de membri din Sănătate şi Asistenţă socială. Autorităţile ne obligă, prin indiferenţa cu care tratează problemele celor două sisteme, să protestăm în numele colegilor noştri din spitale, din centre de vaccinare, din centre medicale şi medico – sociale şi din instituţii de asistenţă socială”, arată un comunicat al federaţiei.

Sanitas solicită autorităţilor realizarea unei strategii naţionale de investiţii în sistemul sanitar, atât în infrastructura spitalicească, cât şi în resursa umană, pentru a nu mai trece prin tragedii precum cea de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase ”Dr. Matei Balş” sau de la alte spitale din ţară, precum şi aplicarea corectă a Legii-cadru nr. 153/2017: respectarea creşterilor salariale prevăzute pentru anul 2021 şi repararea inechităţilor generate de această lege faţă de categoriile de salariaţi cu cele mai mici venituri din sistem.

Sindicaliştii mai cer raportarea sporurilor la salariul de bază aflat în plată - în special a sporurilor pentru condiţii de muncă - pentru toţi angajaţii din sistemul sanitar, precum şi acordarea stimulentului de risc pentru angajaţii din asistenţa socială, prevăzut de lege pentru lunile de stare de urgenţă din 2020.

„Criza pandemică pe care o traversăm de mai bine de 12 luni a scos la iveală o multitudine de dificultăţi structurale ale sistemului sanitar şi ale celui de asistenţă socială. Multe dintre ele sunt rezultatul politicilor păguboase şi incoerente aplicate în ultimii 30 de ani. Atragem atenţia guvernanţilor că nu-şi mai pot permite luxul de a ignora aceste probleme sau de a le trata doar prin prisma intereselor politice imediate. Populaţia acestei ţări are dreptul la un sistem public de sănătate şi de asistenţă socială la standarde europene!”, încheie comunicatul federaţiei sindicale.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sindicat,
protest,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici